Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Merkezefendi ilçesindeki Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu'na müdür olarak yeni atanan Baki Keçelioğlu'nun, sabah okula gelen öğrencileri eteklerinden dolayı sınıftan çıkardığını belirtti. Özbay, "Anayasanın eğitimle ilgili temel maddeleri olan 41. ve 42 maddeleri açık bir şekilde okul müdürü tarafından ihlal edilmiştir. Okul müdürü tarafından hem anayasa ihlal edilmiştir hem de Milli Eğitim'in bu noktadaki kılık kıyafet temel yönetmeliği ihlal edilmiştir." dedi.
Öğrencilere okul üniformasıyla gelinmesinin söylendiğini belirten Özbay, "Bu kıyafetlere öğrencilerin uymadığı söyleniyor. Ancak yönetmelik maddesi çok açık. Evet siz okul aile birliği ile öğretmenlerle birlikte okulun kılık kıyafetiyle ilgili bir karar alabilirsiniz; ancak hiçbir çocuğumuzu kılık kıyafeti uygun değil diye eğitim öğretim hakkını engelleyemezsin. Yasayı, maddeyi tam okusun, okuduğunu anlasın." diye konuştu.
Okul velilerinden Münir Anılır, böyle bir karar alındığına dair kendilerine hiçbir şekilde resmi tebligat yapılmadığını vurguladı. Anılır, "80-90 öğrenci okuldan çıkartılmış durumda." şeklinde konuştu.