1983’ten itibaren kutsal topraklarda 6 yıl Medine, sonrasında 9 yıl Mekke Belediye Başkanlığı yapmış şuanda İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı (OICC)’nın Genel Sekreteri Omar Abdullah Kadı, Karahayıt’ta 1 hafta ailesiyle birlikte termal tedavi amaçlı konakladı. Termal sağlık alanında bölgeyi çok beğendiğini vurgulayan Omar’ı, kaldığı otelden ülkesine Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin uğurladı.

Sağlık dağıtan zengin termal kaynaklarıyla Pamukkale ve Karahayıt mahallesini bünyesinde barındıran Pamukkale İlçesi’nin ünü dünyada giderek artıyor. Öyle ki,  adı öne çıkan birçok isimde son yıllarda termal kaynaklarıyla sağlık dağıtan Pamukkale İlçesi’ni tercih ediyor. O isimlerden birisi de 1983’ten itibaren kutsal topraklarda 6 yıl Medine, sonrasında ise 9 yıl Mekke Belediye Başkanlığı yapmış şuanda İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı (OICC)’nın Genel Sekreteri Omar Abdullah Kadı oldu. OICC Genel Sekreteri Kadı, ailesiyle birlikte 1 hafta boyunca Karahayıt Doğa Termal Otel’de tedavi amaçlı konakladı.
Termal kaynaklardan yararlanan ve tatilini sonlandıran Genel sekreter Kadı’yı kaldığı otelden ülkesine Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin uğurladı.

“SAĞLIĞIN MERKEZİNE GELDİM”
Genel Sekreter Kadı ve Başkan Hüseyin Gürlesin, uğurlama öncesi otelde bir süre sohbet etti. Şifa merkezi Karahayıt’ın termal sularından çok memnun kalarak buradan ayrıldığını aktaran Genel Sekreter Kadı, “Pamukkale Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Gürlesin’in nazik davranışıyla bizleri uğurlamaya geldiği için çok teşekkür ederim. Termal sağlık alanında tedavi amaçlı tercihimiz Pamukkale İlçesi Karahayıt mahallesi oldu. Zengin termal sularından faydalandık. Kaldığımız otelin hem mimari yapısını hem de sağlık turizmine yönelik sunduğu imkanlardan çok memnun kaldık. Dahası Pamukkale İlçesi, termal zenginliğinin yanı sıra beyaz cennet Pamukkale ve tarihi antik şehirleriyle çok zengin bir yer. İnşallah ilk fırsatta yine Pamukkale İlçemize geleceğiz” dedi.



TERMAL MERKEZ PAMUKKALE
Termal sağlık turizminde Pamukkale İlçesi’ni tercih ettikleri için OICC Genel Sekreteri Kadı’ya teşekkür eden Başkan Gürlesin, kendilerini yine Pamukkale İlçesi’nde ağırlamaktan onur duyacaklarını söyledi. Geçmişten günümüze bölgenin termal kaynaklarıyla sağlık dağıtan bir merkez olduğunu aktaran Başkan Gürlesin, bu misyonun şimdi de devam ettiğini vurguladı.
Dünyada giderek termal sağlık turizminde Pamukkale’siyle Karahayıtı’yla Pamukkale İlçesi’nin adının öne çıktığını belirten Başkan Gürlesin, “Pamukkale, zengin termal kaynakları ve tesisleriyle dünyaya sağlık dağıtan bir merkez. Pamukkale Belediyesi olarak ta termal sağlık turizmi potansiyelimizi, hem ülkemiz noktasında hem de dünya genelinde anlatmaya ve duyurmaya çalışıyoruz. Dahası termal sağlık turizmi noktasında marka kent olma yolunda önemli adımlar atıyoruz. OICC’nın Genel Sekreteri Sayın Omar Abdullah Kadı’yı da ilçemizde ağırlamanın onurunu yaşadık. Kıza zamanda yine sayın Genel Sekreteri ilçemize bekliyoruz” dedi.
Sohbetin ardından Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, OICC Genel Sekreteri Omar Abdullah Kadı’yı ülkesine uğurladı.