Özel Haber- Sena Kuru- Zekican Şenkaya

Geçen yıl Türkiye'nin en gözde okullarının 'Proje Okul' seçilmesinin ardından bu sene bu okullardaki öğretmenlerin 'öğretmen değişimi' programı kapsamında diğer okullara gönderilecek olmalarına öğrencilerden büyük tepki geldi. Bu okullardan biri olan Denizli Erbakır Fen Lisesi öğrencileri okullarının demirbaş olan 18 öğretmenin başka okullara gönderilmelerini istemiyorlar. Bu öğretmenlerin atamaları yürürlülükten çıkarılarak değişim programı kapsamında yerleri değiştirilecek. Öğretmen değişimlerinin Proje Okul'ları olarak seçilen köklü okulların başarısını etkileyeceğini savunan öğrenciler, öğretmenlerinin yer değişikliğine karşı göstererek Milli Eğitim Bakanlığı'na seslendiler.

"Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenişimizdir, Türkiye'nin en iyi okullarından biri olan Denizli Erbakır Fen Lisesi öğrencileri olarak, 1996 yılında kurulan okulumuzu kurulduğu tarihten beri Erbakır yapan, binlerce nitelikli öğrenciyi vatanımıza kazandıran, okulumuzun demirbaşı olan öğretmenlerimizin bunca yıldır emek vermiş oldukları okulumuzdan bir anda, öğrenci ve öğretmenlerimizin iradesi dışında sürgün edilircesine ayrılmaları bizi huzursuz etmektedir. Öğretmenlerimizle beraber yıllardır alışageldiğimiz ortamımız elimizden zorla alınacak olması yıllardır süren başarımıza büyük bir darbe vuracaktır. Bize vurulmuş darbe, aziz milletimizin geleceğine vurulmuş darbedir. Köklü kadromuzdaki bu ani boşluklar asla doldurulamayacaktır. Hem kaliteli bir eğitim açısından hem de bize sağladıkları aile ortamından dolayı 18 öğretmenimizin güzide okulumuzdan ayrılışı Erbakır'ı ruhsuz bir taş yığınına çevirecektir. Koridorlarımızdaki neşeli muhabbetler, bizim her derdimize sorgusuz sualsiz ettikleri yardım yadsınamayacak ölçüde bizde izler bırakmıştır. Bu olaya bu kadar çabuk adapte olmamız kesinlikle kabul edilemez. Bu rotasyonları sadece öğretmen değişimi olarak görmek, "elbet yerine daha iyileri gelir" demek öğrencilerin duygu ve düşüncelerini hiçe saymaktır. Yukarıda bahsettiğimiz sebeplerden ötürü ve bu rotasyonun 2016-2017 eğitim-öğretim yılını aksatacağı için böyle radikal bir değişikliğe tüm benliğimizle karşı çıkıyoruz. Bizi sadece sınavlara hayata da hazırlayan öğretmenlerimizi kaybetmek istemiyoruz. Gereğinin yapılmasını şiddetle arz ederiz."

Denizli Erbakır Fen Lisesi öğrencileri gibi ülke genelinde 'Proje Okul' seçilen 44 okulun öğrencileri de bu değişime tepkisiz kalmayarak ülke genelinde seslerini Milli Eğitim Bakanlığı'na duyurmaya çalışıyor ve tepkilerini gösteriyorlar.


Öğrenciler tarafından toplanan imzalar;