Denizli Pamukkale Üniversitesi (Paü)’nde 2013-2014 öğretim yılı mezuniyet törenleri Eğitim Fakültesi’yle başladı. Yeni yapılan 5 bin kişilik kampüs spor salonunda düzenlenen törenle bin 600 öğrenci mezun oldu. Törene, Denizli’de son 50 yılda görev yapan Milli Eğitim müdürleri onur konuğu olarak davet edildi.
PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, yaptığı konuşmada öğretmenliğin yüksek mefkûre sahibi insanların mesleği olduğunu söyledi: “Öğretmenlik, tükenmeyen ışık kaynağıdır. Çocuklarımız birer sancak, birer bayraktır. O sancağı, o bayrağı size emanet ediyoruz. Kirletmeyin, lekelemeyin, zedelemeyin. Yükseğe, daha yükseğe taşıyın. Ufukların ötesine! Sizler balığın karanlık karnında Yunus, musibetler karşısında Eyüp, firavun karşısında Musa, fanatizme karşı İsa, Nemrut zulmüne İbrahim, Ebu Leheb'lere, Ebu Cehil'lere karşı Hz. Muhammed (SAV), işgalciye, emperyalizme karşı bağımsızlık savaşçısı Mustafa Kemal tavırlı, kutsal meslek sahiplerisiniz. Sizler, 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.' diyen Hz. Ali neslisiniz. Eski köye yeni âdet getirecek devrimcilersiniz."
Eğitim Fakültesi’nin temelinin 1957 yılında atıldığını belirten Paü Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, “Bu şehrin üniversitesine, şehrin geçirdiği eğitim süreçlerine uygun bir eğitim fakültesinde eğitim vermeye devam ediyoruz. 1957’de kurulmuş ve bunca uzun yılda kazanılmış olumlu davranışların ve her şeyden önemlisi 1957 ruhunun mutlaka bölgemizde canlandırılması gerekiyor. Üniversite olarak Türk yüksek öğretim sistemi ve Milli Eğitim camiasını bu çıktılardan faydalandırmak, akademik anlamda bir ahlâk ve usuldür, çünkü 1957’de atılan temellerle yetişen öğretmenlerin yetiştirdiği öğrencileriz hepimiz. O nedenle bundan önceki mezuniyet törenlerinde onur konuğu olarak ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenlerini davet etmiştik. Bugün dördüncüsündeyiz, bugün de Denizli’nin son 50 yılında hizmet veren Milli Eğitim müdürlerini onur konuğumuz olarak davet ettik.” şeklinde konuştu.

Ardından Eğitim Fakültesi’nden derece alarak mezun olan öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri verildi. Rektör Bağcı tarafından da onur konuğu Milli Eğitim müdürlerine çiçek ve plaket takdim edildi. Daha sonra mezun olan bin 600 öğrenciye, bölüm öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgeleri verildi.