Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Hürriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri misafir ederek sorularını cevapladı.
Okul öğretmenlerinden Türkçe Öğretmeni Filiz Özcan önderliğindeki okul öğrencileri, yerel yönetimlerin çalışmaları konusunda ödevleri için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i ziyaret etti. Başkan Gürlesin de, öğrencileri kabul ederek tüm sorulara içtenlikle cevap verdi.
Öğretmen Özcan, belediyenin ilçeye ve özellikle okullara yönelik kazandırdıkları yatırımlar ve hizmetler için Başkan Gürlesin’e teşekkür etti. Ardından öğrenciler sordu Başkan Gürlesin cevapladı. 

Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin, öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Gençlerin geleceğin Türkiye’sini inşa etmek gibi kutsal bir sorumluluğu bulunduğunu ifade eden Başkan Gürlesin, ‘Pamukkale Belediyesi olarak hangi aşama olursa olsun, eğitim söz konusu olduğunda yapamayacağımız fedakarlık yoktur. Geleceğin Türkiye’si sizlerin elinde şekillenecek. Bu nedenle eğitime ayrı bir önem veriyoruz. Bu günün gençleri yarının büyükleridir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çok iyi şartlarda yetiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Devletin imkanları bir taraftan bir de belediyenin imkanları bir taraftan seferber edilerek mümkün olan şartların en iyisi çocuklarımıza ve gençlerimize sunulması gerekir. Pamukkale Belediyesi olarak eğitim camiamıza gerçekten çok büyük denilebilecek nitelikte katkılarımız var. Maddi durumu iyi olmayan ailelerimizin çok çocuklarına ortaokul ve lise eğitimi görenlere öğrenim yardımında bulunuyoruz. Her ay 1 milyon lira tutarında 1200 öğrenciye öğrenim yardım veriyoruz. 

Başarılı öğrencileri Pamukkale’ye götürüyoruz. Anneleri ve balarıyla birlikte böyle bir imkan sunduk. Hem onların başarılarını ödüllendiriyoruz hem de diğer çocukların başarıları olmaları amacıyla bu projeyi yürütüyoruz. İlkokullara yönelik bazı çalışmalarımız var. 9-10 ve 11. sınıf öğrencileri için dün startını verdik (Pamukkale Okuyor Projesini) başlattık. Çocuklarımıza ve gençlerimize hızlı okuma tekniklerini öğretiyoruz. Türkiye ortalaması dakikada 160 kelime okuma düzeyindedir. Hızlı okuma teknikleriyle dakikada okunan kelime sayısını en az 2 katına çıkarmayı amaçlıyoruz. Sizlerin yarın sınavlarda daha hızlı okuyarak daha fazla soru çözmenizi amaçlıyoruz. Bu sene içinde 5 bin çocuğumuza ve gencimize hızlı okuma tekniklerini öğreteceğiz. Okullarımızın fiziki yapısının iyileştirilmesi, engelli rampaları,  bahçelerinin düzenlenmesi, boyama ve eksikliklerinin giderilmesi noktasında belediyemizin katkıları oldu.’
Başkan Gürlesin, Arta kalan zamanda neler yapıyorsunuz, Pamukkale’nin tanıtımı için ne gibi çalışmalarınız var şeklindeki sorulara ise şöyle cevap verdi:
‘Boş zamanımız hiç olmuyor dersem abartmış olmam. Bize verilen emanetin hakkını en iyi şekilde vermek istiyoruz. Bu milletimize olan bir borcumuzdur. Onun için zamanımızın büyük kısmını milletimize hizmet için ayırıyoruz. Amacımız görevimiz boyunca bir fazla hizmeti milletimize sunabilmektir. Geçen hafta olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Pamukkale ve Denizli’nin tanıtımı anlamında katkı vermek tanıtım için ilk organizasyonlarımızdan biridir. Ama bir yıllık belediye başkanlığım dikkate alındığında bu konuda bazı projeleri hayata geçirdiğimizi söyleyebilirim. Ben sizleri yetiştiren öğretmenlerimize de sonsuz teşekkür ediyorum. Sorgulayan soru soran gençlere ihtiyacımız var. Siz değerli öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle geleceğimizin emin ellerde olduğunu gösterdiniz. Gözlerinizdeki o pırıltı, o sorgulayan, araştıran özelliğiniz hiçbir zaman kaybolmasın.’