70 kişilik salonunda 16 çeşit sulu yemek 12 çeşit soğuk mezeyle günde ortalama 100 kişiye yemek servisinin yapıldığı işyerinde 3 kişiye de istihdam sağlanıyor. Sıcak yemeklerin hepsini işyerindeki açık mutfağında günlük hazırladığını belirten Gürbüz, KOSGEB’in 50 bin TL hibe kredisinden de faydalanmak için proje hazırladı. Gürbüz’ün projesi kabul edilirse yeni masa ve sandalyelerle lokanta büyüyecek.

13 yıl pilavcılık yapan eşi Kerim Gürbüz’e yardım ettiğini, sonunda da hayalindeki işyerini açtığını anlatan Gürbüz, “Gazetelerden ve televizyonlardan girişimcilik eğitimi verildiğini, eğitime alanlara hibe destek faizsiz kredi verildiğini duymuştum. DTO bünyesinde açılan eğitim programına katıldım. 10 günlük eğitimin sonunda kendi işyerimi dekore ettirdim. Dekorasyon, iç dizayn ve menü çeşitlerini hazırlamak bir yıl sürdü. Dört ay öncede müşterilerimize hizmet vermeye başladım. Yemek ve gıda üzerine bir işyeri açmak en büyük hayalimdi. Eğitimi bitirince 70 kişilik salona sahip işyerimi açtım. 38 yaşında kendi işimin patronu oldum” dedi.

SEBZELERİ KENDİ YETİŞTİRİYOR

Kendi işyerinde müşterilerine sunduğu tüm menüleri kendi bahçesinde doğal olarak yetiştirdiği sebzeleri kullanarak yaptığını ifade eden Gürbüz, “Göveçlik mahallesindeki bahçemizde işyerinde kullanacağım, domates, biber, patlıcan, soğan, bezelye, bakla, fasulye gibi tüm sebzeleri doğal olarak yetiştiriyorum. Öğleden sonra yemek servisi bittikten sonra bahçede çalışıyorum. Yapacağım yemeklerin tüm malzemeleri kendim hazırlıyorum, kendim pişiriyorum. En taze, en kaliteli malzemelerden, yemekleri hazırlıyorum. İşyerimi açalı dört ay oldu. İşlerim çok iyi, isteğe göre evlere ve işyerlerine serviste gönderiyorum.” dedi. 

Oğlum içinde faydalı

11 yaşında bedensel ve zihinsel engelli oğlu Kerem Cem Gürbüz’ün de işyerinde müşterilerle iletişim kurarak sosyalleştiğini belirten Gürbüz, “Bu işyerini açmamdaki en büyük etkenlerden biride bedensel ve fiziksel engelli oğlum. Oğlum burada, müşterilerle, sohbet ediyor, müşteriler oğlumla ilgileniyor. Onunda hoşuna gidiyor. Oğlum sosyalleşiyor. İşlerimizde güzel. Her geçen gün müşteri sayımızda artıyor” dedi