İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Hayri Ün, bugüne kadar toplumda herkese roller öğretilip gömlekler hazırlandığını belirterek, “Bu rolü oynayın, bu gömleği giyin dediler. Odalara verilen rol de, ‘Hükümet kim olursa olsun karşısında olun.’ idi. Biz bu rolü oynamayı ve gömleği giymeyi kabul etmiyoruz.” şeklinde konuştu. AK Parti MKYK üyesi ve Milletvekili Nihat Zeybekci, İMO Denizli Şubesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Oda Başkanı Ün, “Hükümet ve kurumlarda kim olursa olsun yanındayız. Hattâ konu Denizli olduğunda tam içinde oluruz, karşıdan seyretmeyiz. Bir ailenin bireyi olarak farklı takımlar tutabiliriz, kavgalar edebiliriz ama hepimizin aile olduğunu unutmamalıyız. Güzel olan her şeyin karşısında değil, yanında olacağız.” dedi. Bugüne kadar kamuoyunda, odaların yeni projelerin hep karşısında olduğu ve projelerde eksiklik aradığı izlenimi oluştuğunu vurgulayan Hayri Ün, “Sadece eksikleri gören ve engel olmaya çalışan bir izlenim verdik. Oysa odalar olarak uzmanlık konumuzu göstermemiz gerekiyordu. Bizler İMO olarak artık Denizli’nin önünü açacak projelerde var olmak, uzmanlar olarak projeler yapılmadan incelemeler yapmak ve katkı koymak istiyoruz. Bizler bu mahallenin delikanlısıyız. Mahallemizin kızlarının namusunu kendi namusumuz biliriz, canımız pahasına koruruz. Düğünü olduğunda da dışarıdan izlemez, bizzat o düğünde oynarız.” diye konuştu.

Milletvekili Zeybekci de siyasetin yapılacağı yerin ayrı olduğunu vurgulayarak, “İlk kez belediye başkanı olduğumuzda, Denizli’nin çehresinin, yapılaşmasının güzelleşmesi için ne gerekiyorsa yapalım, bu şehri baştan aşağıya değiştirene kadar hep birlikte çalışalım dedik. Doğru birdir, bu doğrunun etrafında akılla, bilimle buluşacağız. Siyaseti ayrı yerlerde yapacağız. Bu ülkede siyaset, yasaklanan ve kötü görülen bir şey asla olmamalıdır. Siyaset, ülkenin problemlerinin çözümü için tek mekanizma olmalıdır. Siyasetin dışında uzman kuruluşlarımız da hiçbir önyargı olmaksızın, iktidar kim olursa olsun doğrularda buluşabilmelidir. Bugün odalarımızın, uzman meslek kuruluşlarımızın bu noktaya doğru hızla geldiğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE 20 YILDA YAPI ANLAMINDA BAŞTAN AŞAĞIYA DEĞİŞECEK'

Türkiye genelinde şehir dönüşüm konusunda önemli günler yaşandığını söyleyen Zeybekci, şunları kaydetti: “Önümüzdeki 20 yıl içinde Türkiye, yapı anlamında baştan aşağıya değişecek ve yenilecektir. Bu yenilenme siyasi irade ve uzman kuruluşların ortak aklıyla, vatandaşa yük getirmeden, ülkenin kaynaklarını en akılcı şekilde kullanarak, bir depremi en az hasarla atlatacak şekilde yapılmalıdır , İnsanın en müreffeh yaşayacağı, en modern, en çevreci, geleceğin hassasiyetlerini koruyan şehirleri nasıl kuracağımızı düşünmemiz lazım. Kore’de bu çalışmanın aynısı yapılmış ve uzman kuruluşlarla hükümet, ortak kararlar alarak modern bir ülke inşa etmiştir. Önümüzdeki 15 yıl inşaat mühendislerinin, mimarların ve diğer mühendislerin dönemi olacaktır.”