Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci, yaz aylarında nem oranının ve aşırı sıcakların yüksek seviyelere ulaşması sonucunda, fizyolojik ve psikolojik yapısı olumsuz yönde etkilenen ve dikkati dağılan sürücülerin, sıcak havanın vereceği rehavet ile araç kullanmaktan kaynaklanabilecek yorgunluk nedeniyle uyanık olmalarını istedi. 
Semerci, sürücülerin günlük olarak değişebilen hava şartları ve gideceği güzergah üzerindeki yolların yapılarını iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtirken, uzun yolculuklarda özel araç yerine otobüs, tren, uçak, gemi, feribot gibi toplu taşım araçlarının tercih edilmesinin daha doğru olacağını söyledi. Özel araçları ile yola çıkacak sürücülerin yolculuk öncesinde mutlaka düzenli ve yeteri kadar uyumasını tavsiye eden Semerci, kesinlikle alkol alınmaması gerektiğine de işaret ederek şu uyarılarda bulundu:?
"Tatile çıkmadan, araçlarınızın yazlık bakımlarını mutlaka yaptırmalı, trafik yoğunluğunun az olduğu yolları tercih edilmeli.Rahat, bol, vücudu sıkmayan ve terletmeyen kıyafetler giyilmeli. Sabah hafif bir kahvaltı yapmalı, yola kesinlikle aç çıkmamalı. Ağır ve yağlı gıdalardan kaçınılmalı, yiyecek olarak sebze ve meyve tercih edilmeli.Seyahat esnasında arka koltukta oturanlar dahil olmak üzere emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri (çocuk koltuğu) mutlaka kullanılmalı.Araçlar hız limitlerinde, yol şartlarına göre kontrol edilebilecek hızda ve araç takip mesafesi kuralına uyularak kullanılmalı. Direksiyon başında cep telefonu ile konuşulmamalı. Direksiyon başında sigara içilmemeli. Araç kullanırken gözlerin karıncalanması, esneme, göz kapaklarında ağırlık, ensede gerginlik hissedilmesi gibi durumlarda dikkatin ve tepki süresinin azalmış olduğu anlaşılmalı, durup dinlenilmeli."
Zaman zaman mola verilmesi gerektiğini belirten Semerci, "Her 100 kilometrede veya 1,5-2 saatte bir 10-15 dakika dinlenme molası verilmeli, araçta çocuk varsa yetişkinlerden çok daha çabuk yorulacağı ve sıkılacağı unutulmamalı, molada kan dolaşımını arttıran hareketler yapılmalı ve eller ile yüz yıkanmalı. Molalarda bol sıvı, uyku açıcı çay ve kahve ve benzeri içecekler alınmalı ve kişisel ihtiyaçlar giderilmeli" dedi.