Denizli Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (EMEKDER), Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan faciadan yaralı kurtulan ve sağlık ekibi tarafından götürülürken, ‘Çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin’ sözüyle tanınan maden işçisi Murat Yalçın'ı, ‘Yılın Örnek İşçisi’ seçti. 
EMEKDER 2. Onur Ödülleri töreni, Özel Servergazi İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlendi. Şehitler için Kur'ân-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan EMEKDER Başkanı Rasim Öztürk, kuruldukları günden bu yana çalışma hayatındaki insanların sesi soluğu olduklarını söyledi. İşçi, işveren ve çırak usta arasında köprü vazifesi gördüklerini, ayrıca kültür, eğitim, sanat, sosyal sorumluluk, spor ve sağlık gibi alanlarında da faaliyette bulunduklarını belirterek, "EMEKDER 2. Onur Ödülleri töreni Soma faciası, depremler, sel baskınları ve kuraklığın yanında cadı avlarının yapıldığı, hukukun can çekiştiği, bencilliğin ülkemizde kol gezdiği bir ortamda yapılıyor.Bütün vatandaşların eşit, hür ve adaletle muamele gördüğü modern, zengin, güçlü ve örnek demokrasisi olan bir Türkiye hayal ediyoruz" dedi
Ney konserinin de yer aldığı ödül töreninde, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan faciadan yaralı kurtulan ve sağlık ekibi tarafından götürülürken, ‘Çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin’ sözüyle tanınan maden işçisi Murat Yalçın büyük ilgi gördü. Maden işçisi Murat Yalçın’a ‘Yılın Örnek İşçisi’ ödülünü, EMEKDER Başkanı Rasim Öztürk verdi.