10 Bin civarında araç sayısı ile Denizli’nin en fazla araca sahip ilçeleri arasında olan Buldan’da trafik artık S.O.S veriyor. İlçenin ana caddelerinde sağlı sollu parkın yanında zaman zaman çift sıra park eden araçlar nedeniyle trafik kilitleniyor.

Çok sayıda araç olmasına rağmen, resmi anlamda bir tek otoparkı olmayan Buldan’da görev yapan üç trafik polisi de trafiği düzene sokma çabalarında zaman zaman çıldırma noktasına geliyorlar. Özellikle dışarıdan Buldan’a ticaret veya gezme amacıyla gelen misafirlerimiz araçlarını koyacak yer bulamıyorlar. Atatürk Caddesi, 14 Mayıs Caddesi, Çarşı Caddesi, Celal Bayar Caddesi, Dr. Behçet Uz Caddesi, Gönül Caddesi gibi önemli caddelerde gelişigüzel ve kurallara uygun olmayan şekilde yapılan parklar nedeniyle ambulansların bile geçemediği oluyor. Bir de ana caddelerde süren inşaatlar nedeniyle yolun daha da daralması işin tuzu biberi haline geliyor.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız yetkililer, Buldan’ın küçük bir yer olduğunu, bir başından bir başına yaya olarak gitmenin yarım saati geçmediğini belirterek, araçla çok önemli işi olmayan vatandaşların işyerine araçlarıyla gitmemesinin geçici bir çözüm olabileceğini, ancak ilçenin bazı noktalarına araç otoparkı yapılmasının şart olduğunu söylüyorlar.