Denizli Tekstil ve Giyim Sanayiciler Derneği (DETGİS), bu yıl dördüncü kez düzenleyeceği '6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü'nde, 15 bin havlu dağıtacak. 
DETGİS Başkanı İsa Dal, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Güney Ege Kalkınma Ajansı Tekstil Mühendisliği Uzmanı İrfan Sezgin’in de katıldığı toplantıda, bu yıl dördüncü kez düzenlenecek olan 'Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü’ etkinlikleriyle ilgili olarak bilgi verildi. 
Toplantıda konuşan İsa Dal, bu sene etkinliği iki güne yaydıklarını söyledi. 6 Mart tarihinde tekstille ilgili paneller ve değerlendirme toplantılarının yapılacağını kaydeden İsa Dal, "7 Mart'ta kortej hazırlığımız var. Bayramyeri Meydanı’ndan Delikliçınar Meydanı’na kadar protokol üyeleri de dahil olmak üzere herkes bornoz giyerek yürüyecek. Bu sırada vatandaşlarımızın da bize eşlik etmesini istiyoruz. Bugüne özel olarak 15 bin adet havlu hazırladık. Bunları yol boyunca vatandaşlarımıza dağıtacağız. Havlu ve bornozumuzu daha iyi tanıtma imkanı sağlayacağız. Bunun için herkesi bu etkinliğimize katılmaya davet ediyorum" dedi.