Eğitim Bir Sen 5. Olağan Genel Kurulu21-22 Şubat 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleşecek. Genel Başkan ve yönetiminin belirleneceği genel kurulda Eğitim Bir Sen Denizli Şube Başkanı Şükrü Kolukısa’da nemli bir pozisyona aday. 
Seçime,  mevcut Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ve Başkan Yardımcısı Ali Yayçın’ın liseleri yarışacak. 
Eğitim Bir Sen Denizli Şube Başkanı Şükrü Kolukısa, Ali Yalçın’ın listesinden Genel Başkan Yardımcılığına aday oldu. Şükrü Kolukısa eğitim konularında yazdığı yazılarla, sosyolojik tahliller yapan denemeleriyle ve felsefi altyapısıyla dikkat çeken bir isim. Entelektüel birikimi, medyayı yakından takibi, kültürel alandaki aksiyoner yapısı nedeniyle Şükrü Kolukısa’nın Ali Yalçın tarafından basın yayının başına getirilmek üzere tercih edildiği tahmin ediliyor. 
Ali  Yalçın ve ekibinin tüm Türkiye’yi karış karış gezerek, teşkilatın neredeyse her birimiyle istişarede bulunarak tabanın sesinden yankılanan tınıyla tavanı inşa etmek için sabırla, metanetle yol kat ettiği biliniyor. Tüm istişarelerin neticesinde listesini şekillendirerek, görkemli bir kalabalık karşısında açıkladığı ve kamuoyunda geçerli not alan vizyon belgesine hayat vermek için hafta sonu delegasyon karşısına çıkarak tam yetki alacağı kulislerde konuşuluyor.