İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Şevket Murat Şenel, patlamanın meydana geldiği binada birçok çatlak olduğunu belirterek, binanın yıkılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün kararı bulunduğunu söyledi. 
Denizli’de dün meydana gelen patlamayla ilgili çalışmalar devam ederken, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Şevket Murat Şenel binada inceleme yaparak açıklamalarda bulundu. Binanın her yönüyle incelendiğini ifade eden Şenel, "Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelen arkadaşlarla görüştüm. Binayı incelediler. Benim de tespit ettiğim ve onlarında raporlarına yazdığı bir iki husus bulunuyor. Bina zemin kotunun altında iki bodrumdan oluşuyor. Bu iki bodrum katta özellikle patlamanın meydana geldiği yerde ciddi hasar gören yerler var. Bazı kirişler kırılmış. Kolonların bazılarında kesme çatlakları var. Hal böyle olunca binanın yıkılması yönünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelen ekipler karar verdiler. Şu anda binanın dışarıyla olan irtibatının kesilmesi yönünde Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışması sürüyor. Edindiğimiz bilgiye göre tam yaşını bilmemekle birlikte yeni bir yapı olmadığıdır. 20 ila 30 yılları arasında bir yaşının olduğunu öğrendik. Birincisi hazır beton yok. Eğer hak sahiplerinin itirazları ya da benzeri şeyler olursa bununla ilgili daha da geniş analizler yapılacaktır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bu raporu verirken herhangi analiz veya hesapla değil, patlama günü yaptıkları çalışmalarla tespitleri görüp hasar üzerinden bu sonuca vardıklarını öğrendik" dedi.
İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Şevket Murat Şenel, "Bu yapının yıkılması da çok zor bir süreç olacaktır. Çünkü binanın sağındaki ve solundaki yapıların bodrum katları bu bina gibi değil. Bu binanın iki bodrumu var. Muhtemelen bodrum seviyesine inildiğinde zaten bitişik nizam olan iki yapının da temel sisteminin açığa çıkması gibi bir risk var. Her zaman söylediğimiz şey var. Bitişik nizam binalar tehlikelidir. Kentsel dönüşüm gibi işlerle de uğraşırken de aynı tehlikeli katlamalı bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu binanın ortadan kaldırılması da başlı başına bir mühendislik problemi haline gelir. İnşaat Mühendisleri Odası olarak biz bilirkişi değiliz. Oda olarak buradaki izlenimlerimizi paylaşıyoruz" dedi.