Merkezefendi Belediyesi, ilçenin her noktasında aralıksız olarak çalışan  iş makinelerine ve hizmet araçlarına araç takip sistemi taktırdı. Sistem an be an görevliler tarafından kontrol ediliyor. Araçlar anında yönlendiriliyor. Sistem  hem  araçların organizasyonunu sağlıyor, sevk ediyor. Araç Takip Sistemi'nde araçların tamamının nerede olduğu ve hangi hızla nereye hareket ettiği  açıkça görülüyor. İş makinesinin o anda çalışmasının hangi aşamada olduğu dahi kaydediliyor. Araç operatörünün adı, cep numarası da sistemde kayıtlı. Araç kontağı kapattığında siyah renge bürünüyor. Çalışır vaziyette aynı noktada iş yapıyorsa kırmızı, hareket haline geçtiğinde yeşil olarak takip merkezine bilgisi ulaşıyor. Veya araç merkezden başka bir noktaya anında yönlendiriliyor. 
Bu sistem sayesinde karakışın etkisi altına giren Denizli'de Merkezefendi Belediyesi, yolların açılmasında büyük kolaylık sağladı. 

ARAÇLAR TAKİPTE
Yeni kurulan sistemle hızlı ve etkin bir şekilde araç takibi yaptığını vurgulayan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Geçen ay yağan karşı yağışından sonra eksiklerimizi belirledik ve bu yönde hem teknolojik hem de araç yatırımımızı güçlendirdik. Bu doğrultuda araç takip sistemimizi kurduk. Bu sistemimiz ile belediye hizmetlerinin kesintisiz ve hızlı bir şekilde yapılmasını öncelik haline getirdik.Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünde bulunan 13 adet hareketli iş makinelerimiz ve araçlarımız artık anlık olarak 7 gün 24 saat takip edilebilecek. Karla mücadele ederken bu araç takip sistemimizle hangi aracımız hangi mahallede ne kadar sürede çalıştı hepsini online olarak görebiliyoruz. Bu sayede hizmet kalitemizi daha da arttırmış olduk” dedi.