Adanalı şehit jandarma er Fatih Yeniay'ın birlikte askere gittiği kardeşi, vatani görevini bitirmesine 8.5 ay kala erken terhis edildi.
Üniversite mezunu Fatih Yeniay (24), tecilli olmasına rağmen tecilini bozdurup askere gitmeye karar verdi. Yeniay'ın kardeşi Şehmuz Yeniay (20)'da askerlik çağı geldiği için tecil hakkını kullanmadan o da askere gitmeye karar verdi. İki kardeşten Fatih Yeniay'a Ankara Etimesgut Topçu Birliğine, Şehmuz Yeniay'a ise İzmir Bornova'da acemi birliğine gideceklerini belirten belgeleri geldi. Kardeşler 2 Kasım 2015 günü Adana otogarından vatani görevlerini yapmak üzere yola çıktı. Ağabey ve kardeş 3 ay acemi birliğini yaptıktan sonra Fatih Yeniay'ın usta birliği Diyarbakır Suriçi İlçe Jandarma Komutanlığına, Şehmuz Yeniay'ın ise Denizli Bozkurt İlçe Jandarma Komutanlığı'na çıktı. 
Fatih ve Şehmuz kardeşler 10 gün dağıtım iznini kullandıktan sonra usta birliklerine gitti. Ancak usta birliğine giden ağabey Fatih Yeniay'dan askerliğin bitmesine 8.5 ay kala acı haber geldi. Yeniay, Diyarbakır'dan Lice ilçesine göreve giderken 18 Şubat 2015 günü Diyarbakır-Lice karayolunda PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düştü. Acı haber Yeniay'ın ailesini derinden üzerken bu durumdan en çok onunla birlikte askere giden Şehmuz Yeniay etkilendi. 
Acı haberi askerlik yaptığı yerde alan kardeş Şehmuz Yeniay, memleketi Adana'ya gelerek birlikte askere gittiği ağabeyinin cenaze törenine geldi. Şehit kardeşi güçlükle ayakta dururken onun Türk Bayrağına sarılı tabutuna son bir kez dokundu. Şehmuz Yeniay'ın askerliğinin bitmesine 8.5 ay gibi uzun bir süre vardı. Aileye taziye ziyaretine gelen komutanlar kardeş Yeniay'ın erken terhis edileceğini bunun için işlemlerin başladığını söyledi. Şehit kardeşi vatani görevini tamamlamak istiyordu ancak yaşadığı ağır olaylardan dolayı erken terhis edildi. Kardeş Yeniay, ağabeyi ile birlikte askere gittiğini ancak onun geri dönemediğini bu durumunun kendisini çok etkilediğini, komutanların kendisini düşünerek erken terhis verdiklerini söyledi.