Son zamanlarda uyuşturucuya karşı verdiği mücadeleyle tanınan Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Nuri Alço, bonzai denilen kimyasal uyuşturucu konusunda gençleri uyardı. Alço, ‘’Özellikle okulların önünde bu maddeleri satanları polise ihbar edin’’ dedi. 
Denizli’de çekimi yapılacak Altın Horoz filminin tanıtımı için kente gelen film ekibi Delikliçınar Meydanı’nda bir toplantı yaptı. Filmin oyuncu kadrosunda yer alan Yılmaz Köksal, Sefa Zengin de yer aldığı toplantıda Nuri Alço yaptığı esprilerle dikkat çekti. Daha sonra son zamanlarda ölüm olaylarının yaşanmaya başlandığı bonzai isimli kimyasal uyuşturucu ile ilgili konuşan Alço, ‘’Uyuşturucunun her türlüsü kötüdür. Biz şimdi de sanatçılar, devlet ve birçok kurum bir araya gelerek bonzai denilen kimyasal uyuşturucuyla mücadele edeceğiz. Bu üniversitelerden başlayıp ilkokullara kadar inebilen bir sorun. Bunu bilinçsizce kullanımı çok arttı ve bu da ölümlere yol açıyor’’ dedi.
Bonzai’nin yapımında çok kötü şeylerin kullanıldığını belirten Alço şöyle devam etti: ‘’Bu maddenin yapımında fare zehiri, saç spreyi, tarım ilaçları kullanılıyor. Bunlar birleştirerek iğde yapraklarına sarıp, kurutup içiyorlar. Çok küçük paralara 3-5 liraya satıyorlar. Bunu bir kez içen bir anda gidiyor. O anda insanı ölmek isteyecek kadar kendinden geçiriyor. Bu konuda hergün insanlar ölmeye başladı. 6 bakanlık bu konuda çalışıyor. Biz de onlarla birlikte 30 ile gideceğiz. Bu bonzai belasını anlatacağız. Kısa filmler çekeceğiz. Elimizden geldiğince bu işi sonlandıracağız.’’
Bonzai ile mücadelede en önemli görevin gençlere düştüğünü kaydeden Alço gençleri şu şekilde uyardı: ‘’Okulların önünde bulunan tanımadıkları insanlarla sohbet etmesinler. Bu madde, simidin arasında bile satılıyor. Tanımadıkları kişileri görünce polise haber versinler. Aileler de çocuklarının gelişimine dikkat etmeli. Basın da sürekli arkamızda olsun ki yıldırıcı baskıyı yaratabilelim. İnşallah yapacağımız projelerle bu belayı kısa zamanda defedeğiz’’.