Olay sabah saatlerinde Denizli’nin Sarayköy ilçesi yakınlarındaki Menderes Nehri’nde meydana geldi.İstanbul’da görev yaptığı öğrenilen Pilot Üsteğmen Burak İz (26) ve arkadaşları Özgür Kaval, Önder Kaval, İsmail Kaval’la ördek avına çıktı. Nehirde ördek avlarken, olumsuz hava şartlarının da etkisiyle bot bir anda alabora oldu. Yaşanan olayın ardından Üsteğmen Burak İz, nehirde bir anda kaybolurken, diğer arkadaşları sazlıklara da tutunarak nehirden çıkmayı başardı. Üsteğmen Burak İz’i bulamayan arkadaşları durumu jandarma ve arama kurtarma ekiplerine bildirdi.
Olayın duyulmasının ardından nehir kenarına UMKE, AFAD, Jandarma ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri geldi. Olayın meydana geliş biçimi ile ilgili olay yerinde bilgi alan ekipler, akıntının fazla olması nedeniyle Aydın’a da bilgi verdi. Su altı arama kurtarma ekibi de özel kıyafetlerini giyerek nehre açıldı. Menderes Nehri’nin bulanık sularında arama yapan ekiplerin arama çalışmaları sonuç vermedi. Geniş bir alanda yapılan aramalara katılan Jandarma ekipleri karada Üsteğmen Pilot Burak İz’i arıyor.
Kabaağaç Mahalle Muhtarı Süleyman Ay, ‘’4 arkadaş ördek avı için gelmişler. Daha sonra da nehre açılmışlar.Olayın ardından 3 kişi çıkmış nehirden ancak üsteğmen kayıp. Hemen çalışmalar başladı. Aranıyor. Nehir de çok bulanık. Akıntı fazla. İnşallah sağlıklı şekilde ulaşılır’’dedi.