Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 16 Türk devletinin askeri kıyafetleri ile karşılama törenindeki fotoğrafını Twitter adresinden paylaşarak altına ‘Şu bornozla fotoğrafı olan kişi hangi beyliği temsil ediyor?’ notunu yazmıştı. Bunun üzerine AK Parti Denizli Gençlik Kolları Herken’e bornoz yollayarak olayı protesto etmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, PAÜ’deki dekanlık görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.
İstifa eden dekan Hasan Herken, gazeteci Mirgün Cabas'ın CNN Türk'te yayınlanan Her Şey adlı programına telefonla katılarak, yaptığı sosyal medya paylaşımından sonra yaşadıklarını anlattı. Yayına telefonla bağlanan eski dekan kendisine gelen tehditler nedeniyle görevini bıraktığını açıkladı. 

BOMBALARIZ...PARÇALARIZ
Herken, hem süreç hem de istifa etmesindeki nedenleri şu sözlerle açıkladı, " Süreçte yanlış tarafa çekildi. Beni tanıyanlar bilir. Ben hayatımda kavga gürültü yapan, insanlara küfür eden bir insan değilim. Çocukken bile bir insanın annesine küfür etmedim. Ancak yığınla küfür aldım. Özellikle anneme birçok küfür edildi. Çok üzüldüm...PAÜ'de Rektörlük seçimleri de var. O da ayrı bir şey. Seçim midir insanları kamplaştırma kavga ettirmek için ortam mıdır oda tartışılır. Yönetimde falan bulunuyoruz ya...Yaşadığım olumsuzluk nedeniyle Üniversitenin seçim sürecini de düşünerek böyle bir karar aldım. Ben bugüne kadar mevki, makam peşinde koşmadım. Bu süreçte o kadar saldırı başladı ki, öldürürüz., bombalarız,  parçalarız... Bu durum beni bile şaşırttı. İşlerde gerginleşmeden bende bu istifa kararını verdim. Dediğim gibi bir makam peşinde değilim. Alsınlar görev falan istemiyorum" dedi.