Aydın’ın Nazilli ilçesinde gece yarısı meydana gelen olayda yüksek lisans öğrenimi gören 27 yaşındaki üniversiteli genç kız nişanlısı ile birlikte kaldıkları otel odasının balkonundan düşerek ağır yaralandı. Görgü şahidi vatandaşların sağlık ekiplerine haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan genç kızı hastaneye sevk etti. Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen genç kız kurtarılamazken, olayı karşı binanın balkonundan izleyen 3 görgü tanığı genç kızın düştüğü sırada balkonda atletli bir erkek olduğunu söylemesi üzerine soruşturmayı derinleştiren Nazilli Emniyeti Müdürlüğü ekipleri talihsiz kızın intihar mı ettiği, yoksa balkondan mı atıldığı şüphesi üzerine soruşturmasını derinleştirdi.
Edinilen bilgiye göre olay, 00.15 sıralarında Nazilli’nin en işlek caddesi üzerinde bulunan bir otelde meydana geldi. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi 27 yaşındaki Gamze Uslu, Mersin’den ziyaretine gelen Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu 4. sınıf öğrencisi 28 yaşındaki nişanlısı Baki Can Görgü ile Hürriyet Caddesi üzerindeki Karin Otel’de 22 Kasım’dan itibaren birlikte kalmaya başladı. Gamze’nin nişanlısının geldiği gün özel bir bankadan kendi adına 10 Bin TL kredi çektiği ve bu para ile kaldığı özel yurdun parasını ve çiftin bankalara olan kredi kartı borçlarını ödediği öğrenilirken, 5-6 bin TL civarındaki paranın da nişanlısı Baki Can Görgü’de olduğu öğrenildi. Çiftin birlikte alışveriş yaptığı ve 5 günlük süreç içerisinde de ara ara tartıştığı otelde kalan konuklar tarafından iddia edilirken, çiftin son olarak bugün uzun süre tartıştığı öğrenildi. Uslu ve Görgü’nün gün içerisinde tartışmalarından dolayı kırılan laptopunu yenilediği ardından da Atça’da bulunan alkollü bir restorantta birlikte yemek yiyerek, alkol aldıkları öğrenilirken, çiftin otele döndükten sonra saatlerce tartışarak, kavga ettikleri de iddia edildi.
ÜZERİNDEN CİNSEL UYARICI HAP ÇIKTI
Nişanlısı Gamze Uslu’nun hayatını kaybetmesinin ardından gözaltına alınan Baki Can Görgü’nün ilk ifadesinde 15 yıldır kız arkadaşı olan çocukluk aşkı nişanlısıyla kavga ettiklerini kabul ettiğini ve kendisinin lavaboda olduğu sırada intihar ettiğini söylediği öğrenildi. Üzerinden 5-6 bin TL nakit para ile 6 adet cinsel uyarıcı hap çıkan Görgü’nün, nişanlısının kendisine Bursa’da İngilizce Kursu gördüğü sırada birisi tarafından tecavüze uğradığını söylemesiyle başladığını ifade ettiği ve nişanlısına ait laptopu kırdığını, yenisini de bugün aldığını söylediği öğrenildi. Birlikte bir restoranda yemek yiyip, alkol aldıktan sonra kaldıkları otele geldiğini ifade eden Görgü’nün kız arkadaşının başını yıkadıktan sonra odaya bıraktığını ve kendisinin lavaboya girdiğini söylediği ve ses üzerine çıktığında kız arkadaşının balkondan atlayarak beton zemine düştüğünü gördüğünü söylediği öğrenildi.
GÖRGÜ TANIKLARININ İFADESİ ŞÜPHELERİ ARTIRDI
Olay anında karşı apartmanın beşinci katında bir arkadaşının evinde misafirlikte olduğunu anlatan Mehmet Dilmen ise; “Biz balkonda sigara içip konuşuyorduk. Birden karşı otelden gelen sesle kafamızı çevirdiğimizde dördüncü kattan bir şeyin aşağıya hızla düştüğünü gördük ve balkonda atletli bir kişi vardı. Önce delinin biri balkondan eşya atıyor diye düşündük ancak aşağıdan beş altı kişinin ambulans çağırın diyerek otelin önüne doğru koştuğunu gördük. Anladık ki biri balkondan düşmüştü balkondaki atletli kişi önce odaya girdi balkon kapısını kapadı daha sonra tekrar balkona çıkarak aşağıya doğru baktı daha sonra yardım çığlıkları atarak tekrar içeriye girdi ve odanın ışığını kapadı. Biz de bu arada hemen aşağıya indik ve baktık ki arabanın önünde bir kız yatıyor daha sonra balkonda gördüğümüz atletli kişiyi aradık ama gördük ki üzeri giyinikti. Sonrasında yaralı kızı ambulansla hastaneye götürdüler ve orada da öldüğünü öğrendik. Ancak o odanın yanında kalan bir otel müşterisi odadan çok şiddetli bir tartışma sesi duyduğuna şahit olmuş şimdi kendisi de karakolda ifadesini veriyor” diye konuştu. Polise verdiği ilk ifade de lavaboda olduğunu söyleyen Baki Can Görgü’nün, 3 görgü şahidinin ifadesinde ise balkonda olduğunun iddia edilmesi şüpheleri artırdı.
ADLİ TIPA GÖNDERİLDİ
Nişanlısı tarafından otelde kaldığı 25 metre yükseklikteki 4. kattan atladığı iddia edilen Gamze Uslu, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Nazilli Devlet Hastanesine sevk edildi. Ambulansa alındığında kalbi duran Gamze’nin yapılan müdahale ile döndürülen kalbi ikinci kez dururken, Nazilli Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi. Vücudunda çok sayıda kırık bulunan, iç kanama ve travmadan dolayı hayatını kaybeden Gamze’nin cansız bedeni Nazilli Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.