Antalya’nın Demre ilçesinde, naylon barakada yaşayan dokuz kişilik bir ailenin yaşama tutunma çabası yürekleri burkuyor.
Çöplüğün yanında naylon barakada yaşayan Ali Demir, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Demirli köyünden geldiklerini belirterek, "En azından burada 'bizim' diyebileceğimiz bir yerimiz var" diye konuştu. Eşinden ayrı olan ve çocuklarının velayetini üzerine alan Ali Demir, ilçeye bir ay önce geldiklerini anlattı. Ali Demir, en küçüğü 1,5 yaşında olmak üzere 8 çocuğuyla yaşam savaşı verdiklerini söyledi. 
Su ve elektrik bulunmayan barakalarında hayata tutunmaya çalıştıklarını belirten Ali Demir, çocuklarının sağlıklı bir ortamda eğitim alması için yetkililerden yardım istedi.
12 yaşındaki Hadi Demir ile kardeşi 6 yaşındaki İsa Demir de okula gitmek istediklerini söyledi.

ÇOCUKLARA DEVLET ELİ 
Ailenin yardım çağrısı üzerine harekete geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı, aileyi yaşadıkları çöplükte ziyaret ederek çocukların eğitim çağında olduğunu tespit etti. Çocuklarla bir süre sohbet eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, babaya çocuklarının taşımalı eğitim kapsamında okula başlayacakları müjdesini verirken tüm okul ihtiyaçlarını da karşılayacaklarını açıkladı. 
Çocuklara hediye veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, ablaları Ayşe Demir’e de bir hediye verince genç kızın duygulandığı gözlendi. Hayatı boyunca aldığı ilk hediyenin bu olduğunu söyleyen 18 yaşındaki genç kız, ilköğretim ikinci sınıftan ayrıldığını ve okumak istediğini belirtti.