İstanbul'un meyve sebze ihtiyacını taşıyan Antalya'nın Alanya ilçesinde nakliyeciler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların sabah 06.00- 10.00 ile akşam 16.00- 22.00 saatleri arasında geçişini yasaklayan kararın değiştirilmesi için eylem kararı aldı. Kooperatif üyeleri, 4 gün kontak kapatacak.
Alanya Şoförler Odası'nda toplanan nakliyeciler, köprüden geçerken uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını, sebze ve meyvelerin bozulduğunu ifade ederken, bugün itibariyle 4 gün kontak kapatarak İstanbul’a sebze meyve taşımayacaklarını açıkladı. 
Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, bugün itibariyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların sabah 06.00- 10.00 ile akşam 16.00- 22.00 saatleri arasında geçişini yasaklayan kararın değiştirilmesi için eylem karar ıaldıklarını açıkladı. Belirli saatlerde köprüden geçiş yasağı nedeniyle kamyoncuların mağdur olduğunu anlatan Uyar, şöyle konuştu: "Biz 17:00 ile 20:00 saatleri arasında düzenleme olsun istedik. Buradan 3 saatte malımızı yükler, 1-2 saatte erken çıkarsak yetişiriz diye düşündük. Ancak bu uygun görülmedi. Mevcut saatlerde de biz çıkmayı düşünmüyoruz. Bu nedenle demokratik haklarını kullanmak istiyoruz. Amacımız üretici ve tüccarı mağdur etmek değil.Sorunun çözülmesini istiyoruz. Ancak, bu karardan dönülmezse 4 gün eylemi 15 güne çıkaracağız." Uyar açıklamasının ardından kontak kapatan nakliyecilerle birlikte objektiflere poz verdi.

"YASAĞIN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ"
Mustafa Ünal adlı nakliyeci ise sebze taşımada sıkıntı yaşadıklarını, zor şartlarda çalıştıklarını söyledi. Yasağa takılarak da sorunun daha büyüdüğünü anlatan Ünal, "Bu yasağın kaldırılmasını istiyoruz. Dışarıdan basit geliyor ama bizim durumumuzu yaşadıklarında anlayacaklardır" dedi.

"MAL SEVKİYATI DURGUNLAŞTI"
Hal esnafı Kerim Çağrıcı da, İstanbul'a malın gitmemesi nedeniyle fiyatın düştüğünü belirterek "Mal sevkiyatı durgunlaştı. Bu dört günlük süreç üreticiyi ve tüketiciyi sıkıntıya sokacaktır" diye konuştu.