Edinilen bilgiye göre devriye gezen polis ekipleri sabah 04.00 sıralarında yol kenarına park etmiş 64 BA 576 plakalı evden eve nakliyat kamyonundan şüphelendiler. Araç sürücüsünden evraklarını isteyen ekipler kamyonun kasasını açınca aracın kasasında 300’e yakın köpek olduğunu gördüler.

Yapılan soruşturmada sürücü Osman Sunar (57)kamyon kasasındaki köpekleri Uşak Belediyesi tarafından Çivril'e gönderildiğini söyleyerek "ben evden eve nakliyat firmasında şoför olarak çalışıyorum. Firmam ile Uşak Belediyesinin anlaşması var köpekleri Uşak belediyesi Çivril’e bırakılmak üzere gönderdi" dedi.
Çivril Belediyesi Hayvan barınağı sorumlusu Can Güllübaş’ın olay yerine çağrılmasıyla kamyon kasasından inen köpekler yeniden kamyona yüklenerek Uşak’a geri gönderilirken araç sürücüsü Osman Sunar ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çivril Belediyesi Zabıta ekiplerinin köpekleri Çivril’e getiren nakliye firması hakkında tutanak tuttuğu ve olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Araç sürücüsü Osman Sunar’ın Polisler gelmeden köpeklerin bir kısmının bıraktığı tespit edilirken kamyonda yaklaşık 300 köpek olduğu ve köpeklerden bazılarının öldüğü tespit edildi.