Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Paul Dennis Larkin isimli İngilizin Müslüman olduğu, öldükten sonra anlaşıldı. Ailesinin de isteği üzerine İslami usullere göre defnedildi.

İlçeye 15 sene önce gelen ve bir otelde çalışmaya başlayan 70 yaşındaki Larkin, zamanla Türkiye’ye öyle alıştı ki memleketi İngiltere’ye bile gitmez oldu. Türkiye’yi çok seven Larkin, aynı zamanda koyu Beşiktaşlıydı. İslamiyet’e ilgisi artan Larkin’in ezana, oruca ve dinî simgelere saygısı, Türkleri bile hayrete düşürüyordu. Ölünceye kadar "Deniz" lakabıyla anılan Larkin’in Müslüman olabileceği kimsenin aklına gelmemişti. Ölümü şüpheli bulan savcının incelemesi üzerine sünnetli olduğu ve başucunda iki tane mushaf bulunduğu görüldü. Eşine sorulmasıyla da gerçek ortaya çıktı. Paul Dennis Larkin Müslüman olmuş ama açıklayamamıştı. Bunun üzerine Marmaris İlçe Müftülüğü devreye girdi. Kalp krizinden öldüğü anlaşılan Larkin, İslami usullere göre yıkanıp kefenlendi. Armutalan Merkez Camisi'nde cenaze namazı kılınıp ailesiyle İngiliz ve Türk arkadaşlarının katılımı ile dualar eşliğinde Armutalan Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze namazını kıldıran İlçe Müftüsü Hasan Ersöz, Marmaris’te her sene 10–11 yabancı uyruklu kişinin, resmî olarak kendilerine başvurup Müslüman olduğunu ancak başvurmayan Dennis Larkin gibi kişiler de bulunduğunu anlattı. Ersöz, “Müslüman olduğunu ailesinden teyit ettirdikten sonra kardeşimize son görevimizi yaptık.” dedi.

Oğlu Steven Larkin de vefat haberiyle Marmaris’e geldi. Babasının dine ve İslamiyet’e karşı saygısını bildiğini ancak Müslüman olduğunu bilmediğini belirten Larkin, “İslamiyet’e çok saygı duyuyordu. İnancının gereğini yaptı. Babam çok sakin biriydi. Birine bağırdığı olmamıştır. Müslüman olmaya karar vermiş ama bunu saklamış. Ben de Müslüman olduğunu yeni öğrendim ve onu, inandığı dinin gereği olarak camiye getirdik. Çok sevdiği Türkiye’nin bir parçası olarak buraya gömeceğiz.” şeklinde konuştu. Steve Larkin, kolundaki Türk bayrağı dövmesini de gösterip, “Türkiye hep kalbimde olacak.” dedi.

Paul Dennis Larkin’in en yakın arkadaşlarından Oktay Özer ise koyu Beşiktaşlı olduğunu, Türk örf ve âdetlerimizi öğrenip yaşayan Türkiye sevdalısı biri olduğunu söyledi: “Ezan okunurken ayağa kalkardı, bizleri de uyarırdı. Onu kaybettik, çok büyük üzüntü içersindeyiz.”

Larkin’n işyeri müdürü İhsan Öztürk de, "Dinimize saygısını hepimiz takdir ederdik ama Müslüman olduğunu bilmiyorduk. Ailesi de vasiyeti doğrultusunda, İslami usullerle Türkiye’de defnedilmesini istedi. Dinî inancına uygun olarak defnettik.” diye konuştu.

Kapı komşusu Mehmet Polat, Larkin’in çok onurlu biri olduğunu belirterek, “Dinimize çok saygılıydı. Ezan sesini duyduğunda, bacak bacak üzerine atanları uyarırdı. Müslüman olduğunu, öldükten sonra öğrendik.” dedi.