Yönetim Kurulu'nda ilk kez kadın üyelerin de yer aldığını belirten Biltekin, "MÜSİAD'a kadın eli değsin, kadının nezaketi ve zarafeti yansısın istedik. 25 kişilik yönetimde yer alan iki kadın üyemizin iki yıllık görev süreleri boyunca önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Denizli Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına, MÜSİAD Denizli Şubesi'nin geçen hafta seçilen ve 2 yıl görev yapacak 25 kişilik Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, başkanların iki dönem, yönetim kurulu üyelerinin üç dönem görev yapabildiğini belirterek, "Benim ikinci dönemim. Gelecek dönem aday olamayacağım. Yönetim Kurulumuz geçen dönemden ve yeni katılan arkadaşlarımızdan oluştu. Yönetim Kurulu'nda ilk kez kadın üyelerimiz de yer aldı. MÜSİAD'a kadın eli değsin. Kadının nezaketi ve zarafeti yansısın istedik. Yönetim Kurulu'ndaki kadın arkadaşlarımızın önemli çalışmalar yaparak derneğimize ciddi katkılar yapacağına inanıyorum" dedi. Yönetimde yer alan Asude Serter, Eğitim ve Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'nı üstlenirken, Ayşe Doğrar Kasapoğlu da Eğitim ve Kültür Komisyonu'nda görev aldı. MÜSİAD olarak sektör toplantılarına büyük önem verdiklerini, her ay bir sektörün temsilcilerini bir araya getirerek, sektörün durumu, sorunları ve çözüm önerilerine rapor haline getirerek, kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Biltekin, 15 Temmuz sürecinden sonra Türkiye'nin önemli bir sınavdan geçtiğini söyledi. İş dünyasının 2015 yılına göre 2016'da olumsuz etkilendiğini, dernek olarak yaptıkları ankette MÜSİAD üyelerinin 2017 yılına ekonomik olarak umutlu baktığını belirten Biltekin, "15 Temmuz'dan sonra terörün yanı sıra Türkiye ekonomik bir saldırı altında. Şu anda gücümüz test ediliyor. Bugüne kadar yaşananlar Türkiye'nin dirençli olduğunu gösteriyor. Şu an mecliste görüşülen anayasa değişikliğinin referanduma gideceği görülüyor. Referandumdan sonra yatırımların artacağını ve Türkiye'nin ekonomik olarak daha iyi bir noktaya taşınacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Biltekin, yüksek kur politikasının Türkiye'den kaynaklanmadığını, FED'in kararlarının bunda etkili olduğunu, güçlü bir dolar sürecinin bir süre daha yaşanacağını belirtti.