Denizli AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, yeni hizmet dönemine damga vuracak bir projeyi daha açıkladı. Gökpınar Barajı çevresinde yer alan koruma alanı ve ormanlık alanlar ile Şahin Tepesi’nde yapılacak çevre düzenlemesinin ardından Denizli’yi izlemek bambaşka bir keyif haline gelecek.
AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’ın yeni hizmet dönemi için hazırladığı 222 Dev Proje’nin içerisinde Denizli’nin turistik değerine katkı sağlamak amacıyla birçok farklı proje yer alıyor. Bu projelerden üç tanesi olan Gökpınar Barajı Çevre Düzenlemesi, Gökpınar Orman Vadi Düzenlemesi ve Şahin Tepesi Seyir Kulesi ile hem yeşil alana hem de turizme ciddi bir katkı sağlanacak.
Denizli kent merkezinin en güzel manzaralarından birine sahip olan Şahin Tepesi, burada yapılacak düzenlemelerin ardından Denizli’nin önemli sosyokültürel mekanlarından biri haline gelecek. Buraya gelen vatandaşlar yemyeşil bir ortamda sağlıklı bir şekilde vakit geçirebilirken, aynı zamanda eşsiz Denizli manzarasını izlemenin keyfini yaşayacaklar.

AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’ın Gökpınar bölgesinde hayata geçireceği yeşil alan projeleri bununla da sınırlı kalmıyor. Gökpınar Barajı Çevre Düzenlemesi’nin yanı sıra, aynı bölgenin devamı niteliğinde Şahin Tepesi’ne kadar uzanan alanda bulunan ormanlık alanlar; piknik ve rekreasyon alanı olarak düzenlenecek. Atıl durumda bulunan bu ormanlık alanların da Denizli’ye kazandırılmasıyla birlikte, Şahin Tepesi’nden Aktepe, Fatih ve Karakurt mahallelerine kadar ulaşan, geniş bir yeşil alan oluşturulacak.

Denizli’nin en güzel manzaralarından birine sahip olan Şahin Tepesi’ni de kente kazandırmak için kolları sıvayan AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, Şahin Tepesi Seyir Kulesi ile bölgeye ayrı bir canlılık kazandıracak. Bu kapsamda Tekke ve Gökpınar mahallelerini kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek çevre düzenlemesi ile Şahin Tepesi’nin üç farklı bölgesinde rekreaktif ve sosyokültürel alanlar oluşturulacak. Gökpınar Barajı Rekreasyon Alanı ve Gökpınar Orman Vadi ile entegre olacak bu proje sayesinde Şahin Tepesi’nin 1700 metre uzunluğundaki yamaç kesimi yeniden düzenlenecek. Proje kapsamında Şahin Tepesi’nin 620 metre rakımlı noktasında bir seyir kulesi, yürüyüş ve dinlenme alanları, kafe ve restoranlar, seyir terasları, amfi tiyatro, otopark alanları, anıt ve süs havuzları yer alacak.

Bugüne kadar hayata geçirdikleri irili ufaklı binlerce proje ile Denizli’ye değer kattıklarını ifade eden AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, yeni hizmet dönemi için de vizyon projeler ürettiklerinin altını çizdi. Gökpınar bölgesinde hayata geçirilecek Gökpınar Barajı Çevre Düzenlemesi, Gökpınar Orman Vadi Düzenlemesi ve Şahin Tepesi Seyir Kulesi ile milyonlarca metrekarelik bir alanda yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını anlatan Zolan, şunları söyledi: “Hemşehrilerimiz Şahin Tepesi ve Gökpınar Barajı ile ilgili olarak uzun zamandan bu yana çeşitli projelerin hayata geçirildiği günü hayal ediyorlardı. Bizim de bu bölgeyle ilgili olarak büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz vardı. Çok şükür bu hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için de son viraja girmiş durumdayız. Bu bölgede hayata geçireceğimiz rekreasyon alanlarının projelendirmesini tamamladık. Yeni dönemde vakit kaybetmeden bu projelerimizi hemşehrilerimizle buluşturacağız. Burada oluşturulacak rekreasyon alanları sayesinde Pamukkalemiz ve Denizlimiz yepyeni bir dinlence, spor ve piknik alanına kavuşacak. Bu projelerimizle kazanan yine Pamukkalemiz ve Denizlimiz olacak. Belediyecilik vizyon işidir, profesyonellik işidir. Biz de bu işin vizyonuna ve profesyonelliğine sahibiz. Bu nedenle vizyon sahibi projeleri yaparsak biz yaparız.”