Denizli Gelişimci Teknik Elamanlar Derneği Başkanı  Mehmet Ertuğrul, 5 Aralık Dünya Mühendisleri Günü dolayısıyla son dönemde ülke gündemini sarsan iş kazalarına değindi. Çok para kazanma hırsı olan yerlerde işveren tarafından  mühendislerin, görevini baskı altında işini kaybetme korkusu başta olmak üzere birçok nedenden tam olarak icra edemediğini blirten Ertuğrul, bu durumunda iş kazlarına davetiye çıkarabildiğini söyledi. 

Denizli Gelişimci Teknik Elamanlar Derneği Başkanı Mehmet Ertuğrul, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek tüm mühendislerin 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü'nü kutladı. Yaşanılan dünyada alt yapıdan gökyüzüne tüm yaşam koşullarınının mühendislik vizyonuna göre şekillendiğini belirten  Ertuğrul, "Üzerimizdeki giysilerden tutun da, bebeğimizin kundağından cenazenin kefenine, içinde yaşadığımız konuttan yürüdüğümüz kaldırımaş, bilişim argümanlarından tüm iletişim teknolojilerine, enerji kaynaklarından sanayi sektörüne, aldığımız gıdaya kadar bir çok örnek verilebilir mühendislik hizmeti, becerisi ve özverisi vardır. Mühendislerimizin üzerindeki yüklerin bilincinde olarak derneğimiz, 5 Aralık Dünya Mühendisleri Günü dolayısıyla onları bir nebze rahatlatmak günlük iş stresinden uzaklaştırmak için Denizli'de ilk kez bugünü bir etkinlikle kutlayacağız. Anemon Otel'de 12 Aralık'ta muhteşem bir etkinlike mühendis arkadaşlarımızla bu günü kutlayacağız" dedi. 

SUÇLU KİM?
Son zamanlarda Türkiye'yi sarsan iş kazalarında mühendislik hatalarının da öne çıktığının sorulmasına üzerine Ertuğrul, şunları söyledi, "Asansör kazaları, maden kazalarıyla ülkemizde son dönemde sıkıntılı süreçlerden birisi oldu. Mühendisler işin en iyi şekilde ortaya çıkması, kaliteli bir ürün üretilmesi, iş güvenliği gibi birçok görevi yerine getirir.Günümüzde bir işyerindeki mühendisin yanı sıra, hem mühendisi hemde  o işletmeyi denetleyen iş güvenliği uzmanı vardır. Denetim noktasında işlmetme, o işletmeyi denetleyen firma,  ilgili bakanlık, devlet bir çok ağ vardır. Ancak gözüken ve ortaya çıkan sonuç şu ki, çok para kazanma hırsı olan işletmelerde, mühendisler işini kaybetme korkusu başta olmak üzere işverenin baskısı altında kalabilmektedir. Bu durum iş güvenliği başta olmak üzere birçok eksikliği getirmekte, iş kazaları yaşanabilmektedir. Dahası denetim yapan iş güvenliği uzmanlarıda yine aynı işverenden ücret almakta. Bu durumda bu kişilerin patronu da işveren olmaktadır. Bu işin ehliyle yapılması konusunda ciddi bir sıkıntıdır, bir düzenleme şarttır. Şu açıktır ki, bir işveren mühendisine işyerinde çalışma imkanı sunduğunda iş kazalarıda görülecektir ki, minimuma inecektir" dedi.