Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanları Meclis Toplantısı, Denizli’de yapılıyor. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın daveti üzerine şehre gelen 64 gazi derneği şube başkanı ve genel merkezden gelen 17 gazi, Denizli’de buluştu. Eşleri ile birlikte belediyenin misafir ettiği gaziler Şube Başkanları Meclis Toplantısı’nın yanı sıra 15 Mayıs Milli Mücadele Günü programına katılarak 4 gün boyunca çeşitli ziyaretlerde bulunup Denizli’yi gezecek.

    Denizli’de geçirdikleri ilk günde gaziler Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Atatürk Etnoğrafya Müzesini gezen gaziler valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk koydu. Denizli Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Yardımcısı Abdullah Acar ile görüşen gaziler, daha sonra eşleri ile birlikte kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Denizli Belediyesi bandosu eşliğinde kortej yürüyüşüyle Denizli Valiliği’nden Denizli Belediyesi’ne kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen gazilere yol boyunca vatandaşlar büyük ilgi gösterdi ve alkışlarıyla gazilere sevgi gösterisinde bulundu.

    Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanları Meclis Toplantısı’nın Denizli’de yapılıyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini ve gururlandırdığını söyleyen Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, “Bu buluşmanın gerçekleşmesinde en büyük katkıyı Belediye Başkanımız Osman Zolan koymuştur. Toplantımızın Denizli’de yapılması teklifini getiren Başkan Zolan’a sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum. Buluşmanın 15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nde gerçekleşiyor olması ise bize büyük onur veriyor. Böylesi önemli bir günde 64 gazi derneği şube başkanı ve genel merkezden gelen 17 gazi ile birlikte olmak ve o coşkuyu yaşamak bizi mutlu ediyor.” dedi.