Muğla’da bir TIR ile minibüsün çarpışması sonucu, ikisi ağır 11 kişi yaralandı. TIR'ın süratli olmaması, bir faciayı önledi. Minibüste sıkışan iki yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yerkesik beldesine bağlı Denizova köyünden Muğla şehir merkezine gelen Orhan Kozalı (51) yönetimindeki 418 TM 0141 minibüse, çevre yolu kavşağından anayola çıkarken Marmaris istikametinden gelen Özkan Taş (39) yönetimindeki 20 VF 842 plakalı TIR çarptı. Çarpmanın etkisiyle TIR tali yola dönerken minibüs kavşakta yan yattı. TIR’ın havanın yağışlı olması sebebiyle süratinin az olması faciayı önledi. Kazada minibüs şoförü Kozalı, yolcu olarak bulunan Ayşegül Türk (21), Mustafa Tolga (24), Feriştah Kaplan (68), Sultan Alpay Yaraş (36), Fatma Tolga (23), Kadir Türkoğlu (59), Dürdane Öztürk (63), Ayhan Topaloğlu (35), Fevzi Turan Özsoy (67) ve Mehmet Tolga (22) yaralandı. Yaralılardan 10’u Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Topaloğlu ise Özel Yücelen Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olay yerine dört tane 112 Acil Sağlık cankurtaranı geldi. Yaralılardan Öztürk ve Kaplan, minibüste sıkıştı. Bunun üzerine Muğla Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne ait AKS ekibi çağırıldı. Bu sırada 112 ekipleri, yaralılara ilk müdahaleleri yaptı. Ekiplerin çabasıyla kurtarılan Öztürk ve Kaplan’ın durumunun ağır olduğu açıklandı. Kazadan sonra TIR şoförü Taş, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.