Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Göltürkbükü beldesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti.
Kaza, lüks bir aracın Bodrum-Göltürkbükü yolu üzerinde seyir halindeki motosiklete arkadan çarpması sonucu meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 34 EK 0779 plakalı lüks araç Göltürkbükünden Torba istikametine giderken önünde bulunan aracı sollarken 48 K 8364 plakalı motosiklete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile motosiklette bulunan Efekan Kaplan(8) ve babası olduğu öğrenilen Şaban Kaplan(35) motosikletten fırlayarak metrelerce savruldu. Çevrede bulunan vatandaşların 112 ambulansa haber vermesi ile olay yerine gelen sağlık ekipleri 8 yaşındaki Efekan Kaplan’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Babası Şaban Kaplan ise sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Bodrum Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Kaplan’ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Olay yerine gelen Cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından Efekan’ın cenazesi Bodrum Devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayı gören bir vatandaş ise lüks bir aracın motosiklete arkadan çarpıp kaçtığını belirterek, aracın çok hızlı olduğunu ve motosiklete çarptıktan sonra araçtan inip bir telefon görüşmesi yaparak başka bir araçla olay yerinden uzaklaştığını ifade etti.
Kazada hayatını kaybeden baba oğlun Hatice Demirkul isimli bir tanıdıklarına gittikleri öğrenildi. Hatice Demirkul ise “şaban restoranda çalışıyordu. Benden börek istemişti bende iyi çocuğum dedim ve hamuru hazırladım. Sonra bekledik ve gelmediler. Eşi Ayline içime bir kuşku düştü gidip bir bak kocan saat 7’de gelirdi dedim. Pazardan gitmiş ot almış börek yapmam için. Böreği yaptım son bir tanesi kaldı ve bir ses geldi. Sonra çıkıp baktım kaza yapmışlar ve çocuğu ölmüş”dedi.
Bu arada olay yerinde inceleme yapan Jandarma ekipleri kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, kaza sonrası ortadan kaybolan sürücü hakkında arama başlattı.