Muğla ve ilçelerinde emniyet güçlerinin ulaşımının zor olduğu kırsal alanlardaki köylerin haberleşmesini sağlayan telefon kabloları, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilerek çalındı. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekiplerince suç aletleriyle birlikte yakalanan iki kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Enerji ve nakil kablosu hırsızlığıyla mücadele kapsamında jandarma tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda düzenlenen operasyonda, başta Muğla il merkezi olmak üzere Ula ve Marmaris ilçelerinde kablo hırsızlığı yaptığı tespit edilen K.T. (29) ve T.K. (35) yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerce kullanıldığı tespit edilen iki arabada yapılan aramada merkeze bağlı Gülağzı ile Doğanköy arasında kalan bölgeden kesilerek çalındığı tespit edilen 150 metre bakır telefon kablosu, suçta kullanıldığı tespit edilen demir kesme makası, tel kesme makası ve ağaç testeresiyle birlikte şüphelilerce kullanıldığı anlaşılan giyim eşyaları ele geçirildi. Çalıntı olduğu değerlendirilen cep telefonu ile pırlanta yüzüğün sahibine ulaşılmaya çalışılıyor. Şüphelilerin, yakın tarihte biri suçüstü olmak üzere enerji ve nakil kablo hırsızlığı yaptığı gerekçesiyle üç defa Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'nca gözaltına alındığı ortaya çıktı. Jandarmada soruşturması tamamlanarak adliyeye sevk edilen iki zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Milas ilçesi Kazıklı köyünde GSM firmalarına ait baz istasyonlarında bulunan akü ve kabloları çalmaya çalışan LE. (35), T.F.(34) ve M.A. (26) isimli üç şüpheli, bölgede önleyici devriye görevi icra eden jandarma birimlerince suçüstü yakalandı. Şüpheliler, aynı gün çıkarıldıkları adli makamlarca, adreslerinin sabit olması ve kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Suçta kullanıldığı anlaşılan ve içinde hırsızlık malzemeleri bulunan bir arabaya de adli makamların kararı doğrultusunda el koyuldu.