25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası kutlamaları Muğla'da da başladı. Belediye bünyesinde 1944 yılından bu yana hizmet veren İtfaiye Müdürlüğü, bu çerçevede ilk olarak Belediye Başkanı Osman Gürün'ü makamında ziyaret etti

Ziyarette konuşan Başkan Gürün, "Her canlıyı ve çevreyi, başta yangınlar olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikelerden kurtarmak için cesaretini kullanan, görevini yerine getirirken hayatını dahi feda etmekten çekinmeyen itfaiyecilere her vatandaş minnettardır." dedi. Muğla İtfaiye Müdürlüğü'nün, 1944 yılında İtfaiye Amirliği olarak kurulup 2003 yılında müdürlük adıyla hizmet vermeye başladığını aktaran Başkan Gürün, "İtfaiye ekiplerimiz, yangınların dışında trafik kazaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerde de hemşehrilerimize hizmet vermektedir. Müdürlüğümüz 31 personel, bir AKS ve dokuz araçla eğitim çalışmalarına ve tatbikatlara ara vermeden devam etmektedir. Muğla İtfaiye Müdürlüğü, Türkiye'nin en genç ve dinamik ekiplerinden birine sahiptir." diye konuştu.

İtfaiye Müdürü Çöl ise şehir merkezinde meydana gelen yangınlara 4, mücavir alandakilere ise 8 dakika içinde müdahale ettiklerini bildirdi. Çöl, "Günümüz koşullarında ekip ve ekipmanlarımızı sürekli yeniliyoruz. Müdürlüğümüz tarafından son beş yılda 326 yangın, 31 sel baskını ve 90 trafik kazasına müdahale ettik. 2012 yılının ilk sekiz aylık döneminde ise 52 yangın ve 17 trafik kazasına müdahale ettik. Muğla'nın kentsel sit bölgesi olması nedeniyle yeni bir yangın filosu oluşturduk. Sit bölgesindeki yangınlara daha çabuk müdahale edebilmek için yer altı ve yer üstü yangın musluğu sayısını 129'a çıkardık." dedi.

Ziyaretin ardından Muğla İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde, bütün ekiplerin katılımıyla bir tatbikat yapıldı.