Muğla’da, Çin Ejderha ve Aslan Sokak gösteri grubunun geleneksel müzik aletleri eşliğinde yaptıkları gösteri beğeniyle izlendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’de ‘2012 Çin Kültür Yılı’, 2013 yılında da Çin’de ‘Türkiye Kültür yılı’ ilan edilmesinin ardından, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Çin Ejderha ve Aslan Sokak Gösteri grubu tarihî Kurşunlu Camii meydanında gösteri yaptı.
Çin'de halk arasında kutsal kabul edilen efsane kahramanların sembolik olarak canlandırıldığı Çin Ejderha ve Aslan Sokak gösterisinde, kişilik özellikleri ve kaderlerin sembolize edilmesi açısından kullanılan makyaj ve renkler büyük dikkat çekti. Kurşunlu Camii Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, Çinli sokak göstericilerinin şovunu ilgiyle izledi. Çin Sokak Tiyatrosu, efsanevi iki kahraman Pekin Ejderhası ve Aslan'ı geleneksel müzik aletleri eşliğinde canlandırarak, Meydanı dolduranlara muhteşem bir gösteri sundu. Dev bir ejderha ve aslan maketi ile Meydana gelen Çin Sokak Tiyatrosu'nu yakından görmek ve fotoğraf çektiren vatandaşlar bu anı ölümsüzleştirdiler.
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NIN DAVETLİSİ OLARAK TÜRKİYE'YE GELDİLER
İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Çinli dans topluluklarının Muğla’da Bodrum’da gösteri yaptığını belirterek, 2012 yılının Türkiye'de 'Çin Kültür Yılı' olarak kutlandığını söyledi. Özer, "Bu çerçevede, sokak gösterileri yapmak üzere 8 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak ülkemizde bulunan ve 29 kişiden oluşan 'Ejderha' ve 'Aslan' dans toplulukları gösteri yaptı." dedi.
Özer, binlerce yıllık Çin mitolojisinin kutsal kabul edilen ejderha ile nazarı ve kötülükleri kovan güçlü aslanın Muğla'da davul ve gong eşliğinde dans ettiğini kaydederek, "Pekin Chong Qing Tongliang Ejderha dans topluluğu ile Çin'de ve uluslararası yarışmalarda ödüller almış Foshan Aslan Dans Topluluğu halkımıza unutamayacakları güzellikte, rengârenk, coşkulu ve eğlenceli sokak gösterisi sundu. Akşam saatlerinde de Bodrum’da aynı gösteriyi sunacaklar." diye konuştu.