Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler beldesinde bir alışveriş merkezinin sahibi, nitelikli hırsızlık ve güveni kötüye kullandığı iddiasıyla mağaza müdüründen şikayetçi oldu.
İddiaya göre, alışveriş merkezinin her ay sonu yapılan depo sayımında açık çıkmaya başladı. Bunun üzerine mağaza sahibi yazar kasa mali raporları ve mağazanın güvenlik kameralarını takibe aldı. Güvenlik kamera görüntüleri 3 ay boyunca takip edilirken, yapılan takip sonucunda mağaza müdürü N.C.'nin, müşterilerin aldığı ürünlerin bazılarını kasadan geçirmediği ve çoklu ürünleri tek barkot girerek bu şekilde hesabına para aktardığı tespit edildi. N.C.’nin daha önce de benzeri olay yüzünden aynı mağazadan işten çıkarıldığı ancak mağaza sahibinin müdürü affederek tekrar işe aldığı öğrenildi.
Öte yandan, güvenlik kamerası görüntülerinden birinde, mağazanın yoğun olduğu gözleniyor. Bu dakikalarda kasaya geçen mağaza müdürü müşterinin getirdiği 6’lı ürünü tekli barkot numarası girerek kasaya okutuyor. Ancak müşteriden 6 ürün parası alıyor. Bu şekilde mağazanın kasasına tek ürün ücreti koyuyor. Mağaza müdürü bu işlemi yaparken yan taraftaki kadın kasiyeri de kontrol ediyor. Mağaza müdürü, kasadan bir miktar para alıp bozdurma bahanesiyle dışarı çıkıyor. Bu sırada kasadan geçirmediği ürünün parasını hesaplayıp elinde tutarak mağazaya geri geliyor. Kasiyerle konuşma bahanesi yapıp parayı cebine koyuyor.
Mağaza müdürü N.C.’nin bu şekilde 30 bin lira parayı zimmetine geçirdiği iddia edildi. N.C.’nin işine son verilirken, işletme sahibi N.C. hakkında nitelikli hırsızlık ve güveni kötüye kullanma iddiasıyla şikayetçi oldu.