Lösemi hastalığını uygun donörün bulunması sonucu yenen minik Mustafa, tedavi sürecinde akciğerlerinde oluşan ağır tahribat sonucu solunum sıkıntı çekiyor. Evlerinin hava almadığını ve rutubetli olduğunu ifade eden 32 yaşındaki Fatma Keçeli, Mustafa’nın iyileşmesi için temiz bir eve ihtiyaçları olduklarını söyledi. Mustafa’nın lösemi teşhisinin 2 yaşındayken konulduğunu belirten Keçeli, “O zamanlar Afyon’un Bolvadin ilçesinde bir tavuk çiftliğinde çalışıyordum. Oğlum 2 yaşındayken kullandığı bisikletten düşüyor. Hemen Bolvadin Devlet Hastanesine götürdük. Burada normal bir insanda olması gereken beyaz küre sayısının Mustafa’m da 4-5 kat daha fazla olduğunu öğrendik. Hemen Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Hastanesi’ne nakil edildik. Burada da aynı teşhis konuldu ve Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne nakledildik. Hacettepe’de doktorlar oğluma yoğun ilgi gösterdiler. Doktorlar oğluma yaptıkları testin ardından Lösemi teşhisi koydular. Uzun bir tedavinin ardından ABD’den uygun donör bulundu.

NAKİL ANTALYA’DA
Donör yurtdışında olduğu için nakil Antalya’da yapılacağı söylendi. Akdeniz Üniversitesine geldik. Burada 2013 Temmuz’da ilk nakil yapıldı. Ama vücudu nakli kabul etmedi. 2014’te Nisan’da ikinci nakil yapıldı. Bu arada oğlumun akciğerleri kullandıkları ilaçlar yüzünden büyük zarar gördü. İkinci nakil sonrası oğlum lösemiden kurtuldu. Ancak bu kez de solunum yetmezliği başladı. Bu süreçte Denizli’ye taşındık. Son dönemlerde oğlum iyice kötüleşti. 24 Temmuz’da oğlumu Akdeniz Üniversitesi’nde nakil yapılan doktora götürdüm. Oğlumu kontrol eden doktor artık yapacak bir şey yok dedi ve beni gönderdi. 1 hafta Antalya’da kaldım.

TAM MUAYENE OLACAKKEN POLİS DOKTORU GÖTÜRDÜ
1 Ağustos günü de Pamukkale Üniversitesi Hematoloji-Onkoloji Hastanesi’ne gittim. Burada sıramızı aldık beklerken polisler geldi doktoru aldı gitti. Ben de evime dönmek zorunda kaldım.

EŞİM KALP HASTASI
Eşim 38 yaşında ve kalp hastası. Çalışması çok zor ama aile bütçesine yardımcı olmak için akşamları Beltaş Halısaha tesislerinde çalışıyor.

OĞLUM OKUMAYI ÇOK İSTİYOR
9 yaşındaki oğlum yaşıtları gibi koşmak istiyor ama koşamıyor. Birinci sınıfı evimizde bitirdik ama ikinci sınıfta okula gitmek istediğini söyledi. Arkadaşlarımı çok özledim onlarla oynamak istiyorum dedi. Oğlum şimdi bebek arabasıyla geziyor. Onu bile alamadık. Sevgi Eli bebek arabamızı aldı.

İYİLEŞMESİ İÇİN TEMİZ HAVA ŞART
Antalya’da doktorlar oğlumun rahat nefes alabilmesi için temiz havanın olması gerektiğini söyledi. Onun için evimizde oğluma temiz ortam hazırlamaya çalışıyorum ama evimin etrafı kapalı ve çok rutubetli. Etrafımızda çok sayıda köpek ve kedi var. Hayvanları sevmediğimizden değil ama hijyenik bir ortam oluşturmam gerekiyor. Geçen gün bir günde 3 tüpü bitirdik. Elimizde para yok nasıl dolduracağız bilmiyoruz. Mecburen doldurturacağım ama nasıl bilemiyorum. Bunun için büyüklerimizden yardım istiyoruz. Temiz, refah ve klimalı bir eve çıkmak istiyoruz. Eğer evimizi değiştirirsek oğlumu hemen Hacettepe Üniversitesi’ne götüreceğim. Orada mutlaka oğlumu tedavi edeceklerdir. Şimdi hayırseverliği ile ünlü Denizlimizden yardım bekliyoruz” dedi.