Marmaris – Datça yolu 10’uncu kilometrede Mezargediği mevkiinde saat 23.10 sularında Marmaris yönünden gelen V.O. ‘nun kullandığı 48 SK 962 plakalı araç karşı yönden gelen 48 SG 449 plakalı motosiklet ile kafa kafaya çarpıştı. Motosikletin arkasında oturan Didem Arslan çarpışmanın etkisi ile motosikletten fırladı ve olay yerinde can verdi. İki yıllık evli olduğu eşi olay yerinde ölen motosiklet sürücüsü Hasan Arslan ise motosikletle birlikte arabanın altında kaldı ve 40 metre kadar sürüklendi.

Yoldan geçen vatandaşlar kazayı polis ve 112’ye bildirdi. Olay yerine gelen 112 ekipleri ağır yaralı Hasan Arslan’ı Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hasan Arslan yoğun bakıma alınırken hayati tehlikesi sürdüğü öğrenildi. Olay yerinde hayatını kaybeden Didem Arslan savcının incelemesinden sonra cenaze aracı ile morga kaldırıldı.

Kaza anında şoka giren araç sürücüsü V.O. ise hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra gözaltına alındı. Kaza yerinde ne arabanın ne de motorun fren yaptığına dair iz bulunamazken aracın motosikleti altına alıp 40 metre sürüklediği tespit edildi. Kazada 1 saat kapalı kalan Marmaris – Datça yolu, araçların çekilmesinden sonra trafiğe açıldı. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.