Muğla’nın Marmaris ilçesinde motosiklet hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 5’i savcılık kararıyla, adliyeye sevk edilen 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlıların, kaza yapan motosikletleri ucuz fiyata aldıkları, çaldıkları aynı model motosikletin parçalarını taktıktan sonra piyasa sürdükleri iddia edildi.
Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonlarda son aylarda ilçede çalınan 6 motosikletten 4’ünü parçalar halinde, 2’sini de sağlam olarak ele geçirdi.

Motosiklet kullanımının yoğun olduğu şehirlerin başında gelen Marmaris'te son günlerde artan motosiklet hırsızlığı olaylarına karşı polis ekipleri harekete geçti. Toplam 17 bin kayıtlı motosikletin bulunduğu ilçede titiz bir çalışma yürüten ekipler, arıza nedeniyle sanayi sitesinde götürülen bir motosikletin iskeleti ile aksamının farklı olduğunu tespit etti. Sahibinden motosikleti kimden satın aldığını öğrenen ekipler, yaptıkları operasyonlarda konuyla ilgili 9 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin çalıştığı iş yerlerinde yapılan aramalarda ise çalışır durumda 1 motosiklet ile sökülmüş halde 4 motosiklete ait parçalar ele geçirildi.

        Emniyette ifadelerine başvurulan şüphelilerden 5’i savcılık kararıyla serbest kaldı. K.P. (19), E.T. (26) A.B. (18) ve H.B. (20) adlı zanlılar ise ‘nitelikli hırsızlık’ suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Zanlılar mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.