Manisa'da Memur-Sen ve İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde toplanan 44 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Sivil Dayanışma Platformu, Mısır’daki darbeyi ve katliamları protesto etti.
Manolya Meydanı'nda kurulan sahnenin önünde toplanan grup tekbirlerle Mısır ve Suriye'de yaşananları protesto etti. Ellerinde ‘Manisa’dan İhvan’a Direnişe Bin Selam’, ‘Demokrasi Anlatılmaz Yaşanır’, ‘Mısır Kanlı Zalime Boyun Eğme’ dövizler taşıyan yaklaşık 250 kişilik grubun katıldığı etkinlik Kur'an tilavetiyle başladı. Kur'an tilavetinin ardından Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Manisa İl Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu konuşma yaptı. Sofuoğlu, "Mısırlı kardeşlerimize selam olsun. Biz durmayacağız. 21. yüzyılın bu büyük kıyımına karşı sesimizi çıkarmak her türlü baskıya karşı insanlık onuruna sahip çıkmak mazlumların sesini haykırmak zulme dur demek ve zalime haddini bildirmek için buradayız. Mısır'da halk iradesine karşı yapılan darbeyi ve darbecileri ve katliamlara seyirci kalanları ve destek olanları kınamak için buradayız. Katil Sisi ve cani Esed'i lanetlemek, Doğu Türkistan'da Çin zulmünde ezilenlere destek cunta rejiminin katliam uyguladığı Arakan halkına sahip çıkmak, Siyonist İsrail'in soykırım uyguladığı Filistin halkının yanında olmak dünya üzerindeki tüm zalimleri protesto etmek için buradayız. Avrupa Birliği seyrediyor ve 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın' diyor. Amerika Birleşik Devletleri darbe diyemiyor ve menfaatim nerede diye arıyor" dedi.

"AİLEMİN NELER ÇEKTİĞİNİ BİLMİYORUM"

Sofuoğlu'nun ardından Mısırlı öğrenci Muhanned Mejdi konuştu. Türkiye'de güvende olduğunu dile getiren Mejdi, “Siz beni kucakladınız ama ailem ve sevdiklerimin ne çektiğini bilmiyorum. Türkiye'ye ve Türk milletine teşekkür ediyorum. Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı var. Sizin gibi duyarlı Müslümanların duası var" dedi. Mejdi konuşmasını Türkçe bitirerek, "Manisa'ya ve Türkiye'ye teşekkür ediyorum" dedi.
İlahiler ve Kur'an tilavetleriyle devam eden etkinlik sonunda grup olaysız şekilde dağıldı. Manolya Meydanı'ndaki gösteriler 3 gün devam edecek.