Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar, yaptığı basın açıklamasında; “Halkın yüzde 52'sinin oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçilen ve Mısır'ın seçim kazanmış tek meşru Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013’te askeri darbe ile görevinden indirildi ve cunta yönetimi ele geçirdi. Darbenin hemen ardından Mısır halkı tarafından seçilen Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Mursi, askeri güçler tarafından gayri meşru bir şekilde tutuklandı. Aradan geçen zaman içerisinde katliamlar yapıldı. Meydanlarda iradesine sahip çıkan binlerce Mısırlı şehit edildi. Yetmedi, İhvan-ı Müslimin'in faaliyetleri yasaklandı ve yasa dışı ilan edildi." Darbe suçundan yargılanması gerekenler, Mursi'yi ve cunta karşıtlarını yargılamaya başladı. Bugün Mısır'da,116 darbe karşıtına idam cezası verilmiştir. Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın, bugün, yeni katliamlara kapı araladığını, ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecilerin zulmü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını büyük bir kaygı ile takip ediyoruz.”dedi.
Akpınar, “idam kararları Mısır'daki vahşetin tescilidir. Alınan bu kararın Mısır’ı bir iç savaşa sürükleme ihtimali de bizi endişelendirmektedir. İşgalci İsrail’e komşu olan ülkelerde yaşanan bu sıkıntılı süreçlerin tek kazananın İsrail olduğu aşikârdır.Mısır’da yaşanılan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu idam kararlarlarının mutlaka durdurulması gerekir. Ülkemizdeki tepkiler uluslararası platformlara taşınmalıdır. İnsan hak ve özgürlükleri noktasında duyarlılık sahibi uluslararası tüm kuruluşlar bu idam kararlarına karşı en sert tepkiyi göstermelidirler. Uluslararası toplum Mısır’a baskı yapmalıdır. İslam ülkeleri bu kararla ilgili net bir diplomasi izlemelidirler. Göstermelik açıklamalarla ve cılız tepkilerle bir netice alınamayacağı açıktır” şeklinde konuştu.
Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi olarak biz yeryüzünde ezilen, sömürülen, yoksul ve yoksun bırakılan ve insanlarının oluk oluk kanı akıtılan tüm toplumların bütün bu zulümlere karşı ortak bir irade beyanıyla bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Hakkı üstün tutan bir anlayışla yeni bir dünya kurulmadığı müddetçe bu zulümler engellenemeyecektir. Üç günlük iktidar ve çıkar hesapları ile bu ideali terk etmenin vebalini kimse ödeyemez. Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye idam cezası verilmesini kınıyor, uluslararası arenayı ve Denizli halkını yargısız infaza karşı ortak bir eylem planı belirlemeye davet ediyoruz.
Hepimizin üzerine düşen zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında yer alışımızda sahici olmaktır. Denizli halkı olarak Mısır’daki “Müslüman Kardeşler”imizin yanındayız."diye belirt.