Mısır’da yaşanan son olaylarda ölenler için Denizli’de gıyabi cenaze namazı kılındı.
Mısır’da yaşanan son olaylar Denizli’de protesto edildi. Delikliçınar Camii’nde Cuma namazı sonrası bir araya gelen yüzlerce kişi, devrik lider Mursi lehine slogan attı. ‘Defol Sisi, seninleyiz Mursi’, ‘Mursi eğilme, ümmet seninle’ sloganları atan gruba yüze yakın kadın ellerindeki Suriye ve Mısır bayraklarıyla destek verdi.
Grup adına açıklamayı Memur Sen Denizli İl Temsilcisi Osman Tavşan yaptı. Mısır’da yaşanan son olayların artık kabul edilemez olduğunu belirten Tavşan, "Mısır’da, son olaylarda kadın, çocuk, yaşlı demeden insanlar öldürüldü. İnsanlar canice katledildi. Buna karşı çıkmak, buna dur demek azıcık vicdan sahibi olan herkesin görevi olmalıdır. Biz, zalimleri kınıyor ve lanetliyoruz. Darbelere karşıyız ve darbeci zihniyeti lanetliyoruz. Mısır halkının özgürlüğünü savunuyor ve onlara sahip çıkıyoruz. Mısır’ın gerçek sahipleri olan Mısır halkının iradesine sahip çıkıyoruz’’ dedi.
Konuşmanın ardından gıyabi cenaze namazına geçildi. Musalla taşına Suriye ve Mısır bayrakları koyularak kıyılan cenaze namazında kadınların arka saflarda cenaze namazı kıldığı görüldü. Namazın ardından bir süre dua eden grup daha sonra olaysız dağıldı.