Denizli Belediyesi, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı içinde toplam 65 ilkokulda öğrenim gören tüm öğrencilere ve anaokullarındaki minik öğrencilere uygulamalı çevre eğitimi veriyor. Bu kapsamda minikler, ambalaj atıklarının ayrıştırıldığı tesisi gezerek, ambalaj atıklarını toplama ve ayırma konusunda bilgi sahibi oldu.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü; Veli Çetinkaya Anaokulu öğrencilerini Denizli Belediyesi ile sözleşme imzalayan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan 'Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'ne istinaden ambalaj atıklarını toplayan Kartlısan Geri Dönüşüm Tesisleri’ni gezdirerek miniklere çevre eğitimi verdi.
Öğretmenleriyle tesise gelen minik öğrenciler; evlerinde, okullarında ve çevrelerindeki atıkların nasıl geri dönüştürüldüğünü uygulamalı olarak görme fırsatı buldu. Birçok minik çocuk, belki de hayatında hiç görmediği iş makinelerini burada görüp, ne işe yaradığını öğrendi. Bunun üzerine çocuklar hep bir ağızdan geri dönüşümlü atıkları ayrı toplayacaklarına söz verdi. Yaklaşık 1 saat süren gezinin ardından çocuklar yeni bilgiler öğrenmenin heyecanını yaşadı.
Çocuklara, hem eğitim verilmesi hem de tesislerin gezdirilmesindeki amaç, Denizli’ye daha sağlıklı ve daha temiz bir çevre sunmak. Bunun için katı atık ve ambalaj atıkları konusunda çocuklarımızı bilinçlendirmek, eğitim vermek ve çocuklar sayesinde evlerdeki atıkların daha bilinçli olarak ayrıştırılması hedeflenmektedir. Bu arada, diğer okullardaki öğrencilerin de eğitim-öğretim yılı sonuna kadar tesisi