Denizlili minibüsçüler, Denizli Belediyesi ile ortak bir noktada buluşulup ulaşım master planının daha dikkatli hazırlanmasını istediler. 
Denizli’de 2012 yılında yapılan ulaşım master planını çerçevesinde güzergahları değiştirilen minibüsçüler olayı mahkemeye taşıdı ve mahkeme eski güzergahlara dönülmesi yönünde karar verdi. Denizli’deki trafik sıkışıklığının önlemesi için yapılan ulaşım master planının ardından güzergahları değiştirilen minibüsçüler mahkemenin verdiği bu kararın ardından eski güzergahlarına dönerken, trafikte ilk gün büyük sıkıntı yaşanması dikkat çekti. 
S.S. Denizli Hat Minibüsçüleri ve Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Ceylan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Hukuki mücadelenin 17 ay sürdüğünü ifade eden Ceylan, "Yapılan bilirkişi raporu ile sabit olan ve trafik yoğunluğunun minibüslerden değil paralı otoparklardan kaynaklandığı tespit edildi. Bu karar mahkemenin verdiği karardır. Ulaşım master planı yapılırken, hiçbir minibüsçü esnafının görüşü alınmadı. Biz yine de ortak bir noktada buluşmak istiyoruz. Elimizde mahkeme kararı olması rağmen Denizli Belediyesi ile gerekli görüşmeleri yaptık. Ancak şimdiye dek sonuç alamadık" dedi. 
Kendi hatalarının da olabileceğini söyleyen Ceylan, sorunun herkesin sorunu olduğunu ve birlikte alınacak kararla ortak yol bulunması gerektiğini ifade etti.