Olay, sabah saatlerinde Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü’nde meydana geldi. Hastaneye nişanlısının kardeşini getiren Ömer E (26), hastanede görevli bir doktoru sordu. O sırada hastalarla ilgilenen Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Tuncay Özer (58) ise, doktorun hastanede olmadığını söyledi. Daha sonra tartışmanın büyümesi üzerine Ömer E, hastanenin güvenlik çalışanları tarafından hastanenin dışına çıkarıldı.

10 GÜN RAPOR ALDI

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Tuncay Özer, mesai bitiminin ardından minibüse binmek üzereyken Ömer E de kendisini takip etmeye başladı. Doktor Tuncay Özer bir anda Ömer E tarafından yumruklanmaya başladı. Olay yerine gelen polis ekipleri Ömer E’yi gözaltına alırken, Tuncay Özer de hastanede tedavi altına alındı. Ağzının içine 5 dikiş atılan ve vücudunun çeşitli yerlerinde kızarıklık olduğu görülen Özer, 10 gün rapor aldı.

TEHDİT ETTİLER

Sabaha kadar mesai yaptığını anlatan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Tuncay Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nöbetim sabah 9’da bitmişti. 9.30 civarında bana saldıranlar sinirli bir şekilde gelerek başka bir doktor arkadaşı sordu. Ben de o doktorun şu an nöbetçi olmadığını söyledim. ‘Burada olması gerekiyor. Niye yok?' gibi sözler ettiler. Ben de saat 10:00 gibi gelebileceğini söyledim. Bu arkadaşlar yine tatmin olmayarak ileri geri laflar etmeye başladı. İş uzayınca güvenlikçileri çağırdım. 'Seni döveriz' diye beni tehdit ettiler. 'Siz böyle yaptığınız için dayak yiyorsunuz. Dayağı hak ediyorsunuz' gibi sözler sarfettiler"

MİNİBÜS DURAĞINDA SALDIRDI
Hastaneden çıktıktan sonra minibüse binmek üzere durağa geldiğini anlatan Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Tam dolmuşa binerken bu şahıs arkamdan geldi hızlı bir şekilde yumruk attı. İlk darbeyi dudağıma aldım. İş ciddileşti. Kendimi korumaya çalıştım. Saldırı devam etti. İki üç darbe aldım. Olabildiğince kendimi korumaya çalıştım. 2-3 defa yumruk yediğimi hatırlıyorum. Dudağıma 5 dikiş atıldı. Biz bunları hak ettiğimizi düşünmüyorum. Biz tüm yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım ediyoruz. Bunu hak etmiyoruz. Bu vicdanen yapılan bir görev. Uykusuz kalıyorsun dinlenemiyorsun, herşeye müdahale ediyorsun, sonra anne babalar kendi egolarını tatmin etmek için bize saldırıyor. Güzelce konuşmak varken bize şiddet uyguluyorlar."

ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI
Denizli Devlet Hastanesi yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan da olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Olay sabah saatlerinde oldu. Dr.Tuncay Özer hastane çıkışında saldırıya maruz kaldı. Bu bizi çok üzdü. Genel durumunun iyi olması sevindirici. Biz konuyla ilgili adli süreci başlattık. Avukatlarımızla beraber bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.