Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nca 2014 yılında kesintisiz uygulanan haşere ile mücadele hız kesmeden sürüyor. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, vatandaşların sağlığı için bulaşıcı hastalıkların taşınmasına neden olan haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Bu kapsamda Denizli merkezdeki Pamukkale ve Merkezefendi Belediyesi'ne bağlı mücavir alanlardaki tüm haşere üreme noktalarının tespitleri yapılarak Sağlık Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uygun periyotlar halinde ilaçlaması yapılıyor. 
Diğer ilçelerle yapılan koordinasyon toplantılarında ise, ilçe belediyelerinin ilaçlama ile ilgili ekip, personel, coğrafi yapı konularında da bilgilendirme yapıldığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerine ihtiyaç duydukları makine ve ilaç gibi konularda da destek verildiği ifade edildi. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşların sağlığı için bulaşıcı hastalıkların taşınmasına neden olan haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarının yıl boyu aralıksız olarak süreceğini belirtildi.