TBMM genel kurulunda önceki gün yaptığı konuşmayı hatırlatan Arslan, "Milletin meclisinde ya da Türkiye'nin hiçbir karış toprağında Kürdistan adı altında bir bölgenin telaffuz edilmesine kesinlikle karşıyım." dedi
Arslan, "Gerek bu şerh, gerekse HDP'li vekillerin kürsüde terör örgütüyle arasına mesafe koymaması, Kürdistan sözünü tekrar etmeleri, açıkça PKK'yı terör örgütü saymamaları sorunun ve diyaloğun önünü tıkamaktadır." ifadesini kullandı.

Komisyona CHP adına 17 sayfalık kapsamlı bir şerh sunduklarını ve tamamen tasarıyla ilgili görüş açıkladıklarını kaydeden CHP Milletvekili Kazım Arslan'ın Kürdistan tartışmasına dair Meclis Genel Kurulunda da dile getirdiği ifadeleri şöyle:

"Bir yandan barış isteniyor ama bir yandan da PKK'nın silah bırakmasıyla ilgili herhangi bir ifade kullanılmıyor. Bir yandan barış isteniyor, bir taraftan hendekler kazılıyor, orada sivillerin ölümüne sebebiyet veriliyor, devletin oraya hakimiyetini kurmasına engel olunan bir yapıya doğru gidiliyor. Bir yandan siyasi iktidar terörle mücadele edeceğim derken sivillerin ölümüne sebebiyet veren bir uygulama içinde bulunuluyor.

Türkiye'yi barış ortamına getirmek istiyorsak, her kesimin burada samimi ve dürüst olarak düşüncelerini ifade etmesi, ona göre tavır belirlemesi ve ifadelerini kullanması gerekir çünkü bir bakıyorum, arkadaşların bir kısmı Kürdistan'dan bahsediyor.
Bakıyorum, bazı arkadaşlar Kürdistan'dan bahsediyor, burası Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu Mecliste Kürdistan'dan bahsedilemez.
Bu Meclisin çatısı altında bulunan arkadaşlar bu milletten, bu devletten eğer maaş alıyorsa bu milletin vekiliyse burada Kürdistan'dan değil, Türkiye Cumhuriyeti'nden bahsetmek gerekir.

Bu tür sözcükler Mecliste gerginliği artırıyor. Bırakın barışı, bırakın huzuru, bırakın beraberliği gerçekten her gün birbirimize yan bakar, birbirimizi bırakın barış ortamına sürüklemeyi kavgaya götüren, zaman zaman sert tartışmalara götüren bir noktaya götürdüğüne de hepimiz şahit oluyoruz. Lütfen Meclisimizi bu atmosferden kurtaralım."