Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Merkez İlçe Başkanı Fırat Dağdeviren,Suriye'de yaşanan ve binlerce masum insanın ölümüne neden olan kimyasal saldırıyı kınadı.
MHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Fırat Dağdeviren, Suriye’deki insanlık dışı saldırının tekrarının yaşanmaması için yetkililere ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesini istedi. Adına Arap Baharı denilen, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki ülkelerin sınırlarını yeniden belirlemek üzere bina edilen Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) mimarı olduğu vahşetin Suriye'de çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini kaydeden Dağdeviren, “2 yılı aşkın bir süredir en uzun sınır hattına sahip olduğumuz komşumuz Suriye'deki kan, acı ve gözyaşı her geçen gün biraz daha artmaktadır. Esad yönetimi ve muhalifler arasında yaşanan çatışmalar hız kesmeden devam ederken, en büyük acı ve kederi ne yazık ki yine masum Suriye halkı yaşamaktadır. Bugüne kadar binlerce masum insanın bir hiç uğruna evlerinden ve canlarından olduğu bu iç savaşta, önceki gün yaşanan kimyasal saldırı ise hem Suriye'yi hem de bölgeyi yeni ve dönüşü mümkün olmayan acıların yaşanacağı bir noktaya getirmiştir’’ dedi.
İslam ülkeleri üzerinde oynanan oyunun farkına varılması gerektiğini kaydeden Dağdeviren, “Suriye'de kullanılan ve binlerce insanın ölümüne neden olan kimyasal silahlar için Birleşmiş Milletler derhal harekete geçmeli ve oluşturulacak olan bir heyet Suriye'de incelemelerde bulunarak eldeki diğer kimyasal silahları da tespit ederek gelecekte yaşanabilecek daha acı olayları şimdiden önlemelidir. Bu hain saldırılar bir an önce son bulmalı ve bu kirli savaş bir önce bitmelidir. Irak'ta, Tunus'ta, Libya'da, Mısır'da ve Suriye'de demokrasi adı altında atılan adımlar tam bir vahşete dönüşmüş, bölge halkları kendi içlerinde adeta düşmanlaştırılmıştır. Doğu Türkistan'da Çin Devletinin Uygur Türklerine uyguladığı insanlık dışı vahşet ve işkenceler, Kerkük'te, Tuzhurmatu'da, Erbil'de, Süleymaniye'de her gün patlayan ve binlerce insanın ölümüne neden olan bombalar bu korkunç saldırıların sadece birkaç tanesidir’’ diye konuştu.