Yerel seçimler sonrası alınan sonuçlar nedeniyle MHP İl Teşkilatı’nda başlayan kriz, istifa getirdi. Mehmet Fevzi Yeniçeri  yönetimindeki İl Yönetimi’nin topluca istifa ettiği belirtilirken, yeni il başkanı olarak ise  Ümit Bahtiyar ve Ferudun Ünal isimleri geçiyor. 

30 Mart yerel seçim sonuçlarında istediğini bulamayan Denizli MHP’de ağrılı bir süreç başlamıştı. Yönetimin başarısız olduğu parti içerisinde tartışılırken yeni bir taze kan arayışına ihtiyaç duyulduğu dillendirilmeye başlanmıştı.  Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok az bir zaman kalması nedeniyle parti içerisinde bur durağanlık hakim oldu. Seçimler sonrası ise tekrar ateşlenen bu konu, bir istifa krizine neden oldu. 
Yönetiminde revizyon yapmak amacıyla Başkan Yeniçeri’nin genel merkeze götürdüğü listenin onaylanmaması üzerine kriz baş gösterdiği ve sonuçta il yönetiminin geçtiğimiz Cuma günü topluca istifa ettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Bu konu Denizli siyasetinde ilk sıraya taşınırken, parti içerisinde yeni başkan kim olacak isimleri dolaşmaya başladı. Kulislere göre istifa süreci bu şekilde tamamlanır ise, yeni il başkanı olarak; yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Ümit Bahtiyar ile eski il başkanı Ferudun Ünal’ın isimleri geçiyor.