Mahallelerde düzenlenen yağmur duası ve Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergilerini seçmene ulaşmada en etkin yol olarak gören siyasi partiler tertip edilen her programa katılarak broşür ve afişlerini dağıtıyorlar.

Kıralan mahallesinde Halk Eğitim merkezi müdürlüğü tarafından düzenlenen programa katılan MHP Çivril Kadın Kolları üyeleri okul önünde öğrencilere parti bayrağı ve şeker dağıttı. Programın düzenlendiği okulun önüne parti aracıyla gelen kadınlar açılan sergiye giderken okulun önünde bekleyen çocuklara parti bayrakları ile şeker dağıttılar. Çocuklarına parti bayrağı verilmesine tepki gösteren bazı vatandaşlar bayrakları yere atarken MHP li kadınların şeker almak için etraflarında toplanan öğrencilere şekerleri ellerine vermek yerine havaya atarak dağıtması ise özellikle çocukların anneleri tarafından ‘küçümsenme’ olarak değerlendirildi. Bazı veliler “çocuklarımıza verdikleri üç kuruşluk şekeri bile ellerine vermek yerine yerlere atarak dağıtıyorlar. Çocuklarımızı ve bizi resmen küçük görüyorlar. Çocuk ne gelenin parti olduğunu bilir ne de verilenin bayrak, ama bunlar çocukların o temiz duygularını önlerine şeker atarak kirletiyorlar. Akıllarınca siyaset yaptıklarını çocukları sevindirdiklerini sanıyorlar. Ama yaptıkları sadece bizi ve çocuklarımızı incitmek” dedi.

Parti aracından bayrak dağıtımı sırasında çocukların birbirlerini itelemesi  karşısında aracı kullanan sorumlunun çocuklara ‘Adam olmayana şeker de yok bayrak’ta’ diyerek kızması da tepki çekerken dağıtılan bayrak ve şekerler veliler tarafından çocukların elinden alınarak yol kenarına atıldı.