Denizli Büyükşehir Belediye binasının yeni yeri olarak tarihi Denizli Lisesi binasının seçilmesi, Denizli Lisesi Mezunları Derneği’nin tepkisine neden oldu. 
Denizli Belediye Meclisi’nde gündeme gelen ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binası olarak tarihi Denizli Lisesi binasını seçmesi, Denizli Lisesi Mezunları Derneği’nin tepkisine neden oldu. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek Denizli Lisesi binasının Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ve belediye binası olarak kullanılmasına tepki gösteren Mezunlar Derneği Başkanı Hasan Panayır, yapılan uygulamayla Koca Mektep isminin yok edilmeye çalışıldığını ifade etti. 
Denizli’nin önemli isimlerinin bu tarihi okuldan mezun olduğunu ve Denizli Lisesi’nin tarihi binasının belediye binası olmasının yanlış olacağını ifade eden Panayır, “Denizli’de yetiştirdiği sayısız öğrencileriyle Denizli Lisesi yani Koca Mektep biz mezunların onurunu taşıyordu. Ama alınan karar ile Denizli Büyükşehir Belediyesi binası olarak kullanılacak. Belediye bu yer için milli eğitime 4 yeni okul yapacak ve bu okulların isimleri hayırseverlerin isimlerini taşıyacak. Bu çalışmada anlaşılan Denizli Lisesi’nin ismini silmektir. Bizler bu tarihi binanın kent müzesi olarak düzenlenmesini istiyoruz” dedi.