İSTANBUL (CİHAN)- İzmir’de düzenlenen Bediüzzaman Said-i Nursi’nin talebesinin mevlidine giderken Manisa’da kaza geçirerek vefat eden 3 kişi, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede konuşan Arınç'ın zaman zaman duygulandığı görüldü.
Manisa'nın Akhisar ilçesinde önceki akşam meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Seyfullah Bahar (58) ve oğlu Faruk Bahar (26) ile Özcan Ören'in (25) cenazeleri Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'ne getirildi. Buradaki cenaze törenine Bülent Arınç’ın yanı sıra ölenlerin yakınları katıldı.
Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazında kalabalık bir cemaat saf tuttu. Cenaze namazının ardından konuşma yapan Arınç, Seyfullah Bahar’ın hizmet dolu bir ömür yaşadığını söyledi. Yakınlarına başsağlığı dileyen Arınç, üzgün olduğunu ifade etti. Arınç'ın zaman zaman duygulandığı görüldü.
Cenaze namazının ardından tabutlar omuzlara alınarak dualar eşliğinde cenaze aracına götürüldü. Seyfullah Bahar ve oğlu Faruk Bahar’ın cenazesi Büyükçekmece Mezarlığı’na götürülürken Özcan Ören’in cenazesi Topkapı’da toprağa verildi.
Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Ahmet Feyzi Kul'un vefatının 39. yılı münasebetiyle Aydın'ın Ortaklar ilçesi Çamlık Kabristanı'nda düzenlenen Mevlid-i Şerif için İstanbul'dan yola çıkan Ahmet Irmak'ın (25) kullandığı minibüs, Balıkesir-Akhisar yolu Gökçeahmet mevkiinde lastiğinin patlaması sebebiyle şarampole yuvarlanmıştı. Kazada sürücü Irmak, Seyfullah ve Faruk Bahar ile Özcan Ören, Aziz Erzen ve Uğur Taner Tan hayatını kaybetmişti. Kazada ağır yaralanan Kerem Koç'un da beyin ölümü gerçekleşti. Yaralanan Mehmet Ceren, A.İhsan Dikmen ve Musab Yalçın'ın tedavileri ise 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ediyor. CİHAN