Metro Toptancı Market, 31. mağazasını Denizli’de hizmete açtı. 5 bin metrekare satış alanına sahip ‘küçük mağaza konsepti’ ile hizmet verecek olan mağaza, fonksiyonelliğiyle Denizlilerin dikkatini çekecek. 150 kişinin istihdam edileceği mağazada, çalışanların yüzde 98’i Denizlililerden oluşuyor. Denizli mağazasının açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Denizli kent protokolü, Metro Toptancı Market üst yönetimi ve Denizlili profesyoneller katıldı. Mağaza açılışında kurdele kesimi, Denizli’nin yerel değerleri olan Buldan Bezi ve Kale Biberi’ni üreten üreticiler ve cam işleme ustasıyla birlikte gerçekleştirildi.
ÖZKERKAN: “YEREL ÜRÜN VE ÜRETİCİYE DESTEK VERMEK, ÖNCELİĞİMİZDİR…”
Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, açılışta yaptığı konuşmada, tarım, tekstil ve turizm alanında yarattığı katma değerle önemli bir ekonomik mucizeye imza atan Denizli’ye hizmet verecek olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Özerkan, “25. yılımızı kutlamaya hazırlandığımız Türkiye’de, ilk günden bu yana profesyonellerin en güvenilir iş ortağı olmak hedefiyle çalıştık. Hep uzun soluklu ilişkiler kurmaya önem verdik. Bugün, 5 bin kişiye istihdam sağlıyor, toplam 1 milyondan fazla müşteriye hizmet sunuyor, 3 binin üzerinde tedarikçiyle işbirliğimizi büyük verimle devam ettiriyoruz” dedi. 
DENİZLİ’NİN DÜNYACA ÜNLÜ YEREL DEĞERLERİ, METRO MAĞAZASININ RAFLARINDA…
Metro’da satılacak ürünleri belirlerken, bölgenin var olan değerlerinin korunması ve ticari değer kazanması için de büyük çaba gösterdiklerini kaydeden Özerkan, “Bu doğrultuda Denizli’nin en önemli tekstil ürünü olan coğrafi işaretli ‘Buldan bezini’ desteklemek amacıyla mağazamızda özel bir alan ayırdık. Ayrıca Türkiye genelindeki tüm mağazalarımızda Buldan bezi satışı yapmayı planlıyoruz. Yine Denizli’nin önemli ürünlerinden Kale Biberi, Denizli’nin ünlü ‘el üretimi cam ürünleri’ ve ‘Yatağan bıçakları’ da Denizli mağazamızın yanı sıra Türkiye genelindeki tüm Metro mağazalarının raflarında tüketicilerimizle buluşacak” diye konuştu.
Metro, müşterisinin ayağına gidiyor…
Profesyonel müşterilerin beklentilerinin yıllar içinde değişim gösterdiğini belirten Özerkan, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bugün müşterilerimiz için vakit her şeyden kıymetli; mağazaya gelmek zaman gerektiren bir iş, ama aynı zamanda satın aldıkları ürünlere de dokunmak istiyorlar. Biz de müşterimizin ürünü görmesini, dokunmasını sağlıyoruz. Saha satış ekibimizle müşterimizin ayağına giderek, işinde o ürünü nasıl farklı şekillerde kullanabileceğini anlatıyoruz. Ayrıca sevkiyat hizmetimiz sayesinde müşterimizi mutfağından çıkartmadan ürünü tam istediği gün ve saatte ayağına teslim ediyoruz.”
DENİZLİ MAĞAZASI, FONKSİYONELLİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
Metro Toptancı Market Denizli Mağaza Müdürü Erdal Çıtak da Denizli Mağazasının fonksiyonelliğine dikkat çekerek, “5 bin metrekare satış alanına sahip olan mağazamızda, ‘küçük mağaza konsepti’ uygulayacağız. Müşterilerimizin ürünlere erişimini zaman tasarrufu açısından kolaylaştırdığımız mağazamızın ayrıca yaklaşık 170 araçlık otoparkı da bulunuyor. Bu bağlamda çok fonksiyonel bir alan yarattığımızı belirtmek isterim. Denizli’deki müşterilerimize en kaliteli hizmet sunmak için çalışacağız” dedi. 
METRO ESNAFA “PATRON SİZSİNİZ” DİYOR
Metro, rekabet ortamında esnaf ve bakkalların ayakta kalması için desteklerini sürdürüyor. Türkiye genelinde yürüttüğü esnafa destek projelerini Denizli’de de uygulayan Metro’nun bu projelerden biri de 'Patron Sizsiniz' projesi. Bu proje ile Metro, bakkalların kendi işlerinin patronu olmalarına destek oluyor. Proje kapsamında, esnafın ekipmanların sahibi olması sağlanarak, ürün teşhir-tanziminde zorlayıcı yaptırımlar yerine istedikleri ürünü istedikleri yerde, diledikleri gibi sergilemelerine ve satmalarına imkân sağlanıyor. Metro bakkallara, sabit fiyat avantajı ve uygun ödeme seçenekleriyle tüm gıda/gıda dışı ürün, ekipman, tanzim- teşhir desteği gibi tüm ihtiyaçları olan kalemleri tek çatı altında sunuyor.
Metro proje kapsamında bakkalların ihtiyaç duyduğu tüm ekipmanları anahtar teslimi ve kredi desteğiyle sunarken; bakkallara günümüz ticaret anlayışına paralel, en çok dikkat edilmesi gereken doğru ürün çeşitliliği, satış destek aktiviteleri, stok-sipariş yönetimi ve yerleşim planı gibi önemli konularda da ücretsiz profesyonel destek veriyor ve onlara rekabet avantajı sağlıyor.